Ga naar Content

Onderzoek naar dodelijk verkeersongeval N9, chauffeur aangemerkt als verdachte

BERGEN - Bij een ernstig verkeersongeval tussen een vrachtwagen en een auto is gistermiddag een 30-jarige man uit Maassluis om het leven gekomen. De bijrijdster, een 35-jarige vrouw, ligt nog zwaargewond in het ziekenhuis. De Verkeersongevallenanalyse (VOA) onderzoekt de toedracht van de frontale botsing, meldt de politie.

Foto: Nieuwsfoto.nl

Gistermiddag rond 14.00 uur kwam op de N9 bij Bergen een vrachtauto door een mogelijke klapband op de andere weghelft terecht en crashte op een personenauto.

De bestuurder van de auto overleed ter plaatse. De bijrijdster kwam klem te zitten en werd door de brandweer uit het voertuig bevrijd. De vrouw is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Verdachte

De vrachtwagenchauffeur, een 61-jarige man uit Alkmaar, en zijn twee passagiers werden nagekeken door het ambulancepersoneel. Alle drie zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De bestuurder van de vrachtwagen is aangemerkt als verdachte.

Voor de hulpverlening en het sporenonderzoek werd de weg volledig afgesloten. 's Avonds kon de weg weer worden vrijgegeven.

Hondengeleider politie

Uit berichten op social media blijkt dat de twee slachtoffers getrouwd waren, en werkten als hondengeleider voor Politie Eenheid Den Haag. Politiehonden Noord-Holland schrijft in een steunbetuiging op Facebook: "Onze gedachten gaan uit naar de familie, collega's en alle anderen die hen kennen. Wat een nachtmerrie, hier zijn geen woorden voor."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]