Start van hoofdcontent

VOLENDAM

nl

Acht spelers weg bij FC Volendam, onder wie ervaren rotten Boy Deul en Kevin Visser

30 maart 2022, 20.45 uur · Aangepast 30 maart 2022, 22.42 uur · Door Edward Dekker

Routiniers Boy Deul en Kevin Visser hebben van FC Volendam te horen gekregen dat hun aflopende contract niet wordt verlengd. Eenzelfde boodschap kregen Alex Plat, Samir Ben Sallam en Darius Johnson, terwijl de opties van Martijn Kaars en Jim Beers niet worden gelicht. 

Boy Deul en Kevin Visser - Foto: Pro Shots

Voor 1 april moeten voetbalclubs aan hun spelers laten weten of ze ook komend seizoen in aanmerking komen voor een contract. Dat Volendam niet verder gaat met Deul is het meest opvallend. De 34-jarige middenvelder speelde vrijwel alle wedstrijden dit seizoen. Dat de andere routinier, Kevin Visser, geen aanbieding krijgt, is minder verrassend. Sinds zijn kruisbandblessure heeft hij onder trainer Wim Jonk nog maar weinig minuten gemaakt.

Alex Plat

Dat Alex Plat moet vertrekken, lag in de lijn der verwachting. De Volendammer legde vorig jaar een aanbieding naast zich neer en raakte dit seizoen zijn basisplaats kwijt. Ook Ben Sallam, Johnson, Kaars en Beers zijn wisselspelers. De achtste speler die vertrekt, is Mike Eerdhuijzen. De 21-jarige Volendammer bereikte enige tijd geleden een akkoord met Sparta Rotterdam

Spelers die vertrekken:

 • Boy Deul (2005-2008 en 2018-2022, 144 competitiewedstrijden / 35 goals
 • Kevin Visser (2016-2022, 131 competitiewedstrijden / 13 goals
 • Alex Plat (2017-2022), 101 competitiewedstrijden / 0 goals
 • Martijn Kaars (2018-2022, 96 competitiewedstrijden / 26 goals
 • Mike Eerdhuijzen (2018-2022, 56 competiewedstrijden / 1 goal
 • Samir Ben Sallam (2019-2022, 41 competitiewedstrijden / 1 goal
 • Darius Johnson (2019-2022, 25 competitiewedstrijden / 1 goal
 • Jim Beers (2018-2022, 6 competitiewedstrijden / 2 goals

Technisch directeur Jasper van Leeuwen zegt in een reactie op de clubsite dat er moeilijke keuzes moesten worden gemaakt. "We moeten meerdere factoren meenemen. Van actueel niveau en potentie, tot leeftijd en ook budget. Juist het feit dat we als club op een kruispunt staan, namelijk wel of niet promoveren, maakt het extra ingewikkeld", aldus Van Leeuwen die de deur voor de betrokken spelers niet helemaal sluit. "Ook na 1 april is er de mogelijkheid met spelers door te praten, maar dat geeft geen garanties." 

"We moeten meerdere factoren meenemen. Van actueel niveau en potentie, tot leeftijd en ook budget"

FC Volendam-technisch directeur Jasper van Leeuwen
Jasper van Leeuwen - Foto: Orange Pictures

Vier opties gelicht

Voor vier spelers in de selectie had Van Leeuwen goed nieuws. Van Dean James, Barry Lauwers, Achraf Douiri en Koen Blommestijn zijn de opties in hun contract gelicht, waardoor zij tot de zomer van 2023 vastliggen. James maakte van dit kwartet de meeste minuten. Hij stond dit seizoen negentien keer in de basis. Als linksback vervangt hij de langdurig geblesseerde Derry John Murkin. Lauwers is de stand-in voor keeper Filip Stankovic, terwijl Douiri en Blommestijn nog niet zo lang geleden hun debuut in het eerste elftal maakte. 

De contracten van Damon Mirani, Brian Plat, Derry John Murkin, Josh Flint, Oskar Buur, Walid Ould-Chikh, Calvin Twigt, Leon Maloney, Joey Antonioli, Ibrahim El Kadiri, Daryl van Mieghem, Robert Mühren, Bilal Ould-Chikh en Lequincio Zeefuik lopen door. Of trainer Wim Jonk ook blijft, is nog niet definitief. Al zei commercieel directeur Jan Smit ruim twee weken geleden dat contractverlenging dichtbij is. 

Huurlingen

De huurlingen Filip Stankovic en Gaetano Oristanio keren in principe terug naar Internazionale. Terwijl er door FC Volendam afspraken met Feyenoord en FC Utrecht zijn gemaakt over respectievelijk Franco Antonucci en Benaissa Benamar. Bij promotie naar de eredivisie blijven zij. De Belg wordt dan opnieuw gehuurd; Benamar neemt FC Volendam in dat geval definitief over. 

Vrijdag speelt FC Volendam in de eerste divisie thuis tegen TOP Oss. Die wedstrijd kun je rechtstreeks volgen op NH Radio. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

 • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
 • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
 • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]