Overwinning FC Volendam zorgt voor clubrecord: 22 wedstrijden op rij ongeslagen

FC Volendam is een clubrecord rijker. De ploeg van Wim Jonk won vanavond van Jong FC Utrecht met 2-0 en heeft nu al 22 wedstrijden niet verloren. Gaetano Oristanio en Bilal Ould-Chikh maakten de doelpunten aan De Dijk, onder toeziend oog van zo'n 2.000 toeschouwers.

Juichende FC Volendam-spelers tegen Jong FC Utrecht - Foto: Pro Shots / Sonny Lensen

Bij de thuisploeg begon Franco Antonucci op de bank en mocht Achraf Douiri als rechtsback beginnen. Hij vulde daarmee de vacature in van de naar Bologna vertrokken Denso Kasius. Het was voor Douri na vijf invalbeurten deze competitie zijn eerste basisplek. Van origine is hij een aanvaller die bij toeval op de rechtsback positie belandde.

Tekst gaat verder onder de video.

Achraf Douiri werd bij toeval rechtsback - NH Sport Edward Dekker

De bezoekers uit Utrecht kwamen er in de eerste helft niet aan te pas in Volendam. Binnen 35 minuten was de wedstrijd eigenlijk al beslist. De openingstreffer kwam op naam van de Italiaanse middenvelder Oristanio. Hij tikte simpel binnen nadat een vrije trap van Robert Mühren via doelman Thijmen Nijhuis voor zijn voeten kwam.

Nadat Mühren over schoot na een goede voorzet van Daryl van Mieghem was het Bilal Ould-Chikh die wel voor 2-0 zorgde. Goed storend werk van Boy Deul leverde balbezit op, waarna Mühren de bal panklaar neerlegde voor Ould-Chikh. Met een droge knal scoorde de buitenspeler bij zijn thuisdebuut.

Mindere tweede helft deert Volendam niet

FC Volendam had het vervolgens even moeilijk aan het begin van de tweede helft. Mees Rijks had de aansluitingstreffer op zijn schoen. Hij wurmde zich knap langs de verdediging en leek te scoren, maar raakte van dichtbij de buitenkant van de paal. Ook Volendam raakte via Bilal Ould-Chikh na rust het houtwerk.

In de laatste twintig minuten speelde Volendam de wedstrijd professioneel uit. Daardoor kwam het verbreken van het clubrecord geen moment in gevaar. 52 jaar geleden waren de palingboeren 21 duels op rij ongeslagen in de eerste divisie. Destijds promoveerde FC Volendam naar de eredivisie en daar ziet het nu ook naar uit.

De koploper heeft tien punten speling op ADO Den Haag, de naaste concurrent voor promotie. FC Emmen, dat tweede staat, heeft vier punten achterstand op Volendam. Mooie cijfers en promotie is weer een stap dichterbij, maar Jonk had na afloop wel de nodige 'hoofdbrekens'.

Hoofdbrekens bij Wim Jonk - NH Sport / Edward Dekker

Voor de wedstrijd protesteerden de spelers van beide teams tegen het feit dat slechts éénderde van het stadion mocht worden gevuld. Alle spelers droegen een shirt en vormden de tekst 'stadions vol'. Dat er überhaupt weer publiek aanwezig was, vond Douiri geweldig.

Achraf Douiri genoot van de fans op de tribunes - NH Sport/ Edward Dekker

Opstelling FC Volendam: Stankovic; Douiri (Kramer/78), Mirani, Benamar, Flint (James/62); Oristanio (Antonucci/65), W. Ould-Chikh, Deul (Twigt/62); B. Ould-Chikh (Johnson/78), Mühren, Van Mieghem