Ga naar Content

In kampioenstopper tegen FC Emmen komt FC Volendam anders voor de dag

Twee dagen na de oorwassing op eigen veld tegen Excelsior (2-5 verlies) trainde FC Volendam in aanloop naar de volgende topper. Morgenavond kruist Het Nieuwe Oranje de degens met nummer twee FC Emmen. "De volgende wedstrijd is vrij snel en dat is ook weer een mooi affiche", zegt trainer Wim Jonk.

FC Volendam gaat op bezoek bij de grootste uitdager - NH Sport / Stephan Brandhorst

Op de afsluitende training ontbraken een aantal namen bij de ploeg van trainer Wim Jonk. Benaissa Benamar, Oskar Buur en Bilal Ould-Chikh waren afwezig op de laatste training. De laatstgenoemde deed wel een aantal minuten wat met de bal, maar liet de groepstraining aan zich voorbij gaan.

De wedstrijd tegen Excelsior lijkt voor Mike Eerdhuijzen consequenties te hebben. De centrale verdediger, die na dit seizoen naar Sparta vertrekt, moet vrezen voor zijn basisplaats. Alles duidt erop dat Josh Flint centraal achterin zal gaan spelen met Damon Mirani en dat Walid Ould-Chikh als rechtsback zal fungeren.

Alex Plat

Gaetano Oristanio, die uitviel tegen Excelsior, trainde volledig mee en lijkt gewoon fit te zijn. Toch lonkt er een basisplaats voor Alex Plat op het middenveld. "Nu ben ik wisselspeler. Ik had mindere weken en ik voel dat het weer beter gaat. Als ik weer een kans krijg, pak ik die", zegt de speler die de afgelopen jaren bijna niet weg te denken was uit de basis.

De wedstrijd FC Emmen - FC Volendam is live te volgen tijdens een extra radio-uitzending van NH Sport. Om 19.00 uur begint de uitzending en de aftrap aan de Oude Meerdijk is om 20.00 uur.

Alex Plat legt de vinger op de zere plek - NH Sport / Stephan Brandhorst

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]