Ga naar Content

Elf punten is FC Volendam los, maar trainer Jonk is waakzaam: "Volle bak doorgaan"

Voor het hijsen van de kampioensvlag vindt trainer Wim Jonk het nog veel te vroeg, maar met de 2-1 zege op Jong AZ heeft FC Volendam wel een volgende stap gezet richting de eredivisie. Doordat concurrenten FC Emmen en ADO Den Haag niet wonnen, hebben de Volendammers nu een voordelige marge voor promotie van elf punten.

Toen het laatste fluitsignaal klonk en de benauwde zege een feit was, volgde er een vreugde-explosie in het stadion.

Tekst gaat verder onder de video. 

Wim Jonk: "We zijn goed op weg" - NH Sport / Edward Dekker

"De kampioensvlag moet je pas hijsen als het zover is"

FC Volendam-trainer Wim Jonk

Terwijl de muziek hard vanuit de kleedkamer door de gang van het stadion galmde, sprak Jonk zijn relativerende woorden. "Je kunt niet verslappen in deze competitie. De kampioensvlag moet je pas hijsen als het zover is. Tot die tijd moet je niks hijsen, maar we zijn wel goed op weg."

In de moeilijke slotfase tegen Jong AZ bracht Jonk debutant Koen Blommestijn binnen de lijnen. De aanvaller scoorde dit seizoen negen keer voor Jong FC Volendam en was vlak voor zijn invalbeurt best nerveus. Daarna genoot hij van zijn eerste speelminuten als profvoetballer.

Tekst gaat verder onder de video.

Debutant Koen Blommestijn heeft 2 jaar naar dit moment toegeleefd - NH Sport / Edward Dekker

Vrijdag speelt FC Volendam de topper tegen FC Emmen. Uiteraard kun je dit duel weer live op de radio horen bij NH Sport.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]