FC Volendam weer een stap dichterbij promotie na moeizame zege op Jong AZ

FC Volendam is weer uitgelopen op de concurrentie in de eerste divisie. De koploper won thuis met enige moeite van Jong AZ (2-1) en zag FC Emmen en ADO Den Haag punten verspelen. Doelman Filip Stankovic werd de held van de avond door vlak voor tijd een strafschop te stoppen.

Bilal Ould-Chikh juicht na zijn doelpunt tegen Jong AZ - Foto: Pro Shots / Sonny Lensen

Het leek een gemakkelijke avond te worden voor FC Volendam toen de broertjes Ould-Chikh het op hun heupen kregen. Walid Ould-Chikh haalde in de achtste minuut de achterlijn en gaf een lage voorzet. Daar wist Bilal Ould-Chikh wel raad mee: hij schoot raak in de verre hoek.

Jong AZ liet zich echter niet naar slachtbank leiden. Na slordig balverlies in de verdediging van Volendam pikte Mo Taabouni de bal op. Met een laag diagonaal schot passeerde hij Filip Stankovic: 1-1.

Tekst gaat verder onder de video.

FC Volendam had het lastig tegen Jong AZ - NH Sport / Edward Dekker

In het vervolg van de eerste helft waren er mogelijkheden voor beide doelen, maar gescoord werd er niet. Dat gebeurde wel direct na rust. Een lage hoekschop van Daryl van Mieghem werd van dichtbij hard binnengeknald door FC Volendam-aanvoerder Damon Mirani.

Stankovic redt FC Volendam

Daarna hadden de Volendammers de wedstrijd in het slot kunnen gooien. Bilal Ould-Chikh en Achraf Douiri konden Sam Westerveld, de keeper van Jong AZ, niet passeren. Door die reddingen bleef het spannend en de Alkmaarse beloften kregen vijf minuten voor tijd ook de ideale mogelijkheid op de gelijkmaker. Een overtreding van Sjors Kramer leverde een strafschop op. Filip Stankovic werd de held van de avond door de penalty van Peer Koopmeiners te stoppen.

Tekst gaat verder onder de video

Jong AZ-trainer Maarten Marten is trots, maar baalt tegelijkertijd - NH Sport / Edward Dekker

Nummers twee en vier FC Emmen en ADO Den Haag wisten vanavond niet te winnen. Emmen speelde met 0-0 gelijk tegen Almere City en ADO ging thuis met 3-2 onderuit tegen MVV. FC Volendam heeft nu een voorsprong van zeven punten op FC Emmen, maar heeft wel een duel minder gespeeld. ADO Den Haag volgt op elf punten na 26 wedstrijden.

Opstelling FC Volendam: Stankovic; Douiri (Kramer/74), Benamar (Flint/46), Mirani, James (El Kadiri/66); Oristanio (A. Plat/74), W. Ould-Chikh (Blommestijn/80), Deul; B. Ould-Chikh, Mühren, Van Mieghem

Opstelling Jong AZ: Westerveld; Gemmel (Lathouwers/73), Schouten, Velthuis (Engel/63), Dekker; De Jong (Meerdink/87), Franken (Van Brederode/46), Koopmeiners; Griffith (Allouch/73), Poku, Taabouni