Ga naar Content

LIVE NH Sport met ADO Den Haag - FC Volendam en Telstar - FC Dordrecht

ADO Den Haag was lange tijd de enige ploeg waarvan FC Volendam in de competitie had verloren. Vanavond, na twee ketsers tegen Excelsior en FC Emmen, staat FC Volendam opnieuw tegenover ADO. Dit duel is, net als Telstar - FC Dordrecht, live op de radio te volgen bij NH Sport.  

Stadion ADO Den Haag - Foto: Pro Shots / Wouter Dill

Er gaat veel mis bij ADO dit seizoen, maar op 13 augustus profiteerden de Hagenaars optimaal van de vroege rode kaart die FC Volendam-keeper Filip Stankovic ontving. ADO boog een 1-0 achterstand om in een 3-1 overwinning. 

Inmiddels is het seizoen in de beslissende fase beland en verloor FC Volendam afgelopen maandag door de 4-1 nederlaag bij FC Emmen de koppositie in de eerste divisie. Nog altijd staat de ploeg van trainer Wim Jonk op een promotieplek. De voorsprong op nummer drie Excelsior bedraagt vijf punten. ADO is zevende en heeft slechts één verliespunt meer dan de Rotterdammers. Kortom het wordt uitkijken vanavond.

Lichtmasten

Bij de laatste thuiswedstrijd van ADO weigerden de lichtmasten dienst. Na een vertraging van bijna een uur werd er alsnog afgetrapt voor het duel met Jong PSV, maar door problemen met de stroomvoorziening moest de partij na iets meer dan een half uur spelen, worden gestaakt. Inmiddels is de malheur verholpen en gaat de bal vanavond om 20.00 uur rollen. Edward Dekker doet verslag vanuit Den Haag.

Tekst gaat verder onder de artikelen.

Lees ook

Telstar - FC Dordrecht is de tweede wedstrijd die je rechtstreeks bij NH Sport op de radio kunt volgen. De Velsenaren hopen vanavond de complimenten in te kunnen ruilen voor de punten. Telstar wachten sinds 23 januari op een overwinning. Toen werd er thuis gewonnen van Jong Ajax (1-0).  

Aktas matchwinner

Aan FC Dordrecht bewaart Telstar goede herinneringen. Op 17 september van het vorig jaar bezorgde Özgür Aktas met zijn treffer de Witte Leeuwen de drie punten. Met zijn kopgoal maakte hij een einde aan een overwinningsloze periode van zes maanden. 

Özgür Aktas maakte het enige doelpunt van de wedstrijd - Foto: Pro Shots / Dennis Wielders

Het verschil op de ranglijst tussen beide teams is overigens minimaal. Telstar staat met 29 punten vijftiende en FC Dordrecht bezet met evenveel punten, maar een duel meer gespeeld, de zeventiende plek. Frank van der Meijden is de verslaggever in Velsen-Zuid. 

Uiteraard houden we je in NH Sport op de hoogte van alle ander wedstrijden waaronder die van Jong Ajax tegen FC Eindhoven en Jong FC Utrecht - Jong AZ. De radio-uitzending begint om 19.00 uur. Je presentator is Stef Swagers.

Maandag extra NH Sport

Omdat Telstar maandag 21 maart om 20.00 uur tegen ADO Den Haag speelt, is er ook dan een radio-uitzending van NH Sport. Frank van der Meijden en Erik-Jan Brinkman verzorgen  dan het wedstrijdcommentaar vanuit Den Haag. Ook die uitzending begint om 19.00 uur.  

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]