Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Telstar beëindigt ongeslagen reeks Jong Ajax

23 januari 2022, 16.25 uur · Aangepast 24 januari 2022, 10.34 uur · Door Thomas Brood

Telstar heeft de tweede zege op rij geboekt in de eerste divisie. De ploeg van Andries Jonker won met 1-0 en zo kwam de ongeslagen reeks van Jong Ajax ten einde. De ploeg van John Heitinga had dertien wedstrijden op rij niet verloren.  

Kian Fitz-Jim (r) in duel met Yassine Zakir (l) - Pro Shots / Vincent de Vries

Jong Ajax was in de beginfase heer en meester. Spits Christian Rasmussen kreeg een grote kans, maar zag zijn inzet net naast het doel belanden. Telstar, dat kampte met een overvolle ziekenboeg, kwam er niet uit. De mannen van Andries Jonker hadden veel overtredingen nodig om de Ajax-talenten in toom te houden. "Ajax had ook kunnen winnen. Wij maken dan een goal en hebben een paar grote kansen gehad. Wij zijn bij vlagen ook met de rug tegen de muur gezet door Jong Ajax", was het commentaar van Telstar-trainer Andries Jonker.

Een stralende Andries Jonker na de winst op Jong Ajax - NH Nieuws

Tegen de verhouding in

Telstar hield echter stand en kwam zelfs verrassend op voorsprong. Na een schot van Cas Dijkstra kon Rein Smit gemakkelijk binnentikken: 1-0. Even later kreeg Smit weer een kans, maar zijn inzet werd gekeerd door Ajax-keeper Calvin Raatsie.

Telstar-spits Rein Smit tikt binnen - Pro Shots / Vincent de Vries

Smit was veruit de gevaarlijkste man aan Telstar-zijde. Hij kreeg in het begin van de tweede helft een goede kans, maar daarna gebeurde er weinig. Jong Ajax-trainer John Heitinga stuurde in de zestigste minuut drie verse krachten het veld in. Jonker deed twee minuten later hetzelfde. Veel kansen leverde dat niet direct op. "Wij hebben als team echt gevochten. Dit zijn drie lekkere punten", aldus aanvoerder Sven van Doorm.

Aanvoerder Sven van Doorm na de winst op Jong Ajax: "Drie lekkere punten" - NH Nieuws

Telstar-invaller Gyliano van Velzen kreeg nog wel een kans, maar Raatsie redde namens Jong Ajax. In de 80e minuut was het Kristian Hlynsson die uit één van de spaarzame kansen op de lat schoot voor de Amsterdammers. Telstar kon de wedstrijd in het slot gooien via goede kansen van Stanley Akoy en Glynor Plet, maar liet dat na.

De ongeslagen reeks van Jong Ajax is ten einde: "Telstar heeft tempo uit ons spel gehaald" - NH Nieuws

Einde reeks: "Onnodig"

De Witte Leeuwen hielden stand en klimmen naar de twaalfde plaats in de eerste divisie. Jong Ajax moet een pas op de plaats maken en zakt een plek op de ranglijst. De Amsterdammers staan nu vierde. "De reeks is ten einde. Onnodig. Telstar heeft het tempo uit ons spel gehaald", sprak een balende Jong Ajax-trainer John Heitinga na afloop.

Opstelling Telstar: Koeman jr.; Zakir, Tugarinov, Aktas, Molenaar, Fernandes; Dijkstra (Akoy/64), Van Doorm, Vlijter; Smit (Van Velzen/64) en Giovanni (Plet/64) 

Opstelling Jong Ajax : Raatsie; Van Gelderen, Llansana, Musampa, Salah-Eddine (Baas/62); Warmerdam (Campagne/74), Hlynsson, Fitz-Jim (Yah/62); Martha (Banel/62), Rasmussen en Ünüvar 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]