Ga naar Content

Eindelijk weer drie punten voor Telstar; eerste overwinning in zes maanden

Özgür Aktas heeft Telstar de eerste zege van het seizoen bezorgd. Op bezoek bij FC Dordrecht kopte de verdediger twintig minuten voor tijd raak uit een hoekschop. Bovendien incasseerden de Witte Leeuwen voor het eerst in 32 duels geen tegendoelpunt.

Özgür Aktas maakte het enige doelpunt van de wedstrijd - Foto: Pro Shots / Dennis Wielders

De wedstrijd aan de Krommedijk begon twintig minuten later dan de bedoeling was. De selectie van Telstar stond in de file, waardoor zij niet op tijd was voor de aftrap om 20.00 uur.

Telstar bleek niet van de leg, want via Glynor Plet leek het al snel op voorsprong te komen. Hij kopte de bal binnen, maar scheidsrechter Jesse Rozendal keurde het doelpunt af. Plet zou hands gemaakt hebben en de spits kreeg daarvoor ook nog de gele kaart.

Aktas scoort

Het was een van de weinige hoogtepunten in de eerste helft. Na rust werd de wedstrijd het aanzien veel meer waard. Zeker nadat Aktas Telstar in de 71e minuut op voorsprong kopte. Hij reageerde het beste op een hoekschop van Sven van Doorm en zag de bal in de lange hoek verdwijnen.

Snel daarna kreeg Telstar de uitgelezen kans om het duel in het slot te gooien. Cas Dijkstra werd neergehaald in het strafschopgebied, waarna Rozendal naar de penaltystip wees. Invaller Gyliano van Velzen moest het buitenkansje verzilveren, maar hij faalde. Doelman Liam Bossin keerde de zwak ingeschoten strafschop.

Billenknijpen na gemiste penalty

Er volgde daarna een hachelijke slotfase. FC Dordrecht kreeg meerdere keren de mogelijkheid om gelijk te maken, maar doelman Ronald Koeman jr. hield zijn doel schoon. De laatste keer dat een Telstar-keeper dat lukte was op 19 november vorig jaar. Ook toen was Dordrecht de tegenstander.

Na zeven wedstrijden neemt Telstar afstand van de laatste plaats in de eerste divisie. Daar staat nu tegenstander FC Dordrecht. De Witte Leeuwen zijn nu de nummer achttien op de ranglijst.

Opstelling Telstar: Koeman; Zakir, Aktas, Vandermeulen, Blackson (Liesdek/46); Bensabouh, Van Doorm, Fernandes (Van Velzen/46), Overtoom, Dijkstra (Kökcü/81); Plet (Smit/46)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]