Ga naar Content

Supporters FC Volendam door het lint in stadion FC Emmen: wc's en wasbakken gesloopt

Er zijn gisteravond flinke vernielingen aangericht door een aantal FC Volendam-supporters op bezoek bij FC Emmen. Meerdere stoeltjes in het uitvak zijn gesloopt en  wc's en wasbakken werden vernield. Eén wc-bril belandde tijdens de wedstrijd zelfs op het veld. 

Volendammers slopen toiletten FC Emmen-stadion - Foto: Pro Shots/Ron Jonker & Pascal Drent

"Er is minimaal een dozijn stoeltjes kapot getrapt", vertelt financieel directeur van FC Emmen Frank Maatje. "De toiletgroepen bij de heren én de dames zijn vernield. Ik weet niet precies wat het repareren kost, maar je zit al gauw aan een paar duizend euro."

Tekst gaat verder onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

FC Emmen heeft de vernielingen in kaart gebracht en stuurt de rekening naar FC Volendam. Dat is volgens Maatje de procedure die de club altijd volgt. Het is dan aan de tegenstander te bepalen of de schade bij de vandalen kan worden neergelegd.

"Schade in deze omvang heb ik gelukkig niet eerder meegemaakt"

FC Emmen-financieel directeur Frank Maatje

Maatje: "Er zijn goede camerabeelden en die stellen wij beschikbaar. Schade in deze omvang heb ik gelukkig niet eerder meegemaakt. Het gaat om individuen, waarvan ik niet weet wat ze bezield heeft."  Het uitvak was met een kleine vierhonderd aanhangers uitverkocht. De Orange Army zag FC Volendam in de strijd om de koppositie kansloos met 4-1 verliezen.

"We verloren niet alleen de wedstrijd, maar ook een stuk van ons fatsoen"

FC Volendam-zakelijk directeur Richard de Weijze

FC Volendam betreurt de gang van zaken en gaat uit van een incident. "Dit is niet des Volendams", reageert zakelijk directeur Richard de Weijze op de website van de club. "De raddraaiers maken met dit gedrag meer kapot dan alleen de materiële schade. We verloren niet alleen de wedstrijd, maar ook een stuk van ons fatsoen."

Komende vrijdag speelt Het Nieuwe Oranje opnieuw een uitwedstrijd. Dan gaat FC Volendam op bezoek bij ADO Den Haag.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]