Ga naar Content
Amsterdam

Problemen met stemmen in Alkmaar en Amsterdam

20 maart 2019, 08.23 uur · Aangepast 20 maart 2019, 10.39 uur
Door: · Foto: ANP

In Alkmaar en Amsterdam zijn vanochtend problemen ontstaan met het stemmen voor de Provinciale Staten- en de Waterschapsverkiezingen.

Bij meerdere stembureaus in Amsterdam-Zuid kon vanochtend helemaal niet gestemd worden. Dit kwam doordat de gemeente vergeten is om het register met ongeldige stempassen voor de Waterschappen te leveren. Meerdere Amsterdammers lieten weten dat het ook niet mogelijk is om voor de Provinciale Staten te stemmen. 

Lees ook: Lees hier alles wat je moet weten over de verkiezingen van vandaag!

Elk stembureau moet over een register van ongeldig verklaarde stempassen beschikken. Dit register is bedoeld om te voorkomen dat een kiesgerechtigde twee keer kan stemmen. Een woordvoerder van de gemeente Amsterdam lieten weten dat de problemen 'zo snel mogelijk' worden opgelost. Rond 9.00 uur waren de problemen opgelost.

In Alkmaar was vanochtend een brand in een appartementencomplex aan de Biesboschstraat. In het gebouw zit ook een stembureau, maar deze is vanwege de brand gesloten. Mensen die willen stemmen kunnen terecht bij andere stembureau's in de buurt. Het door brand getroffen stembureau blijft de rest van de dag gesloten, zo meldt de gemeente aan NH Nieuws.

💬 Whatsapp ons met verkiezingsnieuws!
Heb jij ook problemen met stemmen? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Blijf via NH Nieuws de hele dag op de hoogte van het laatste verkiezingsnieuws en de eerste uitslagen. NH Nieuws brengt gedurende de dag reportages vanuit elke regio. Je vindt ze terug op onze verkiezingspagina!

Op wie moet je stemmen? 
Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je nog geen idee hebt wat je überhaupt gaat stemmen. Misschien is het uitzoekwerk erbij in geschoten of twijfel je nog tussen enkele partijen. NH Nieuws heeft een kieskompas samengesteld met onderwerpen die verschillen per regio. Zo kan je precies uitzoeken welke partij de belangen behartigt die voor jou specifiek gelden. 

Onze Hete Hangijzers van deze verkiezingen gaan van verdwijnend openbaar vervoer naar ganzenoverlast, en van een gevaarlijke weg waar veel ongelukken gebeuren naar het behoud van een historische dijk.

Ook bezochten we de A.C de Graafweg in West-Friesland, hoorden we hoe er een extra Burgervlotbrug moet komen in de Noordkop, bekeken we hoe Haarlemmers protesteren tegen de dubbeldekkers in het centrum en onderzochten we of Schiphol verplaatst kan worden naar zee

☑️ Verkiezingen Provinciale Staten 
Op woensdag 20 maart mogen Noord-Hollanders weer naar de stembus voor de Provinciale Statenverkiezingen en de Waterschappen. Volg hier al het laatste verkiezingsnieuws uit jouw buurt.