Ga naar Content

Nieuwe directie FC Volendam compleet, Cees Driebergen aangesteld als algemeen directeur

Cees Driebergen (62) is de nieuwe algemeen directeur van FC Volendam. Hij wordt vanaf 1 juli de opvolger van Frans ten Berge in het vissersdorp. Driebergen was eerder onder andere werkzaam bij ADO Den Haag. Door zijn komst is de driekoppige directie compleet. 

Cees Driebergen is vanaf 1 juli de nieuwe algemeen directeur van FC Volendam. - Foto: ANP

De nieuwe bestuursstructuur van Volendam begint vanaf 1 juli. De belangrijkste wijziging is dat vanaf die datum het bestuur verdwijnt. Vanaf dat moment werkt de voetbalclub dan met een directie, die gecontroleerd wordt door de Raad van Commissarissen. Momenteel is de RvC het hoogste orgaan, met daaronder het bestuur en de directie. In de nieuwe opzet heeft de directie meer ruimte om beslissingen te nemen met de RvC als toezichthouder.

Door de bestuurslaag weg te halen, kan er slagvaardiger worden gehandeld. Met de komst van Driebergen is de directie compleet, die verder uit technisch directeur Patrick Busby en commercieel directeur Jan-Bas Veltman bestaat. Eerder werd Hans Nijland (voormalig algemeen directeur van FC Groningen) gevraagd, maar hij heeft bedankt. 

Tekst gaat verder onder het artikel.

Lees ook

Driebergen werd in 2011 aangesteld als algemeen directeur bij ADO Den Haag. Die rol vervulde hij tot 2013. Hij is daarnaast zestien jaar voorzitter geweest van topamateurclub Rijnsburgse Boys, net als 27 jaar bestuurslid van de businessclub. Verder heeft Driebergen een verleden als ondernemer met een achtergrond als account- en belastingadviseur.

Tekst gaat verder onder de X-post. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

RvC-voorzitter Rob Bootsman is blij met de aanstaande samenwerking met Driebergen. "Met Cees hebben we een algemeen directeur met een breed scala aan kwaliteiten en ervaringen. Niet alleen heeft hij affiniteit met voetbal, ook heeft hij brede commerciële, financiële en organisatorische ervaringen die hem een complete directeur maken. Daarnaast denken we nu een directie neergezet te hebben waarbij de directieleden complementair aan elkaar zijn."

Driebergen zelf kan niet wachten om te beginnen bij FC Volendam. "Ik ben de afgelopen jaren regelmatig bij wedstrijden van FC Volendam geweest en hield daar altijd warme gevoelens aan over. Ik ben een dorpsjongen, een mensenmens en altijd gericht om samen dingen te bereiken. Daarnaast ben ik duidelijk in de communicatie."

Lees ook