Ga naar Content

Ondanks degradatie met FC Volendam blijft sterkhouder Damon Mirani wel in de eredivisie

Damon Mirani blijft na de degradatie met zijn club FC Volendam wel op het hoogste niveau in Nederland voetballen. De 28-jarige Monnickendammer heeft een contract bij Heracles Almelo getekend. Mirani had een aflopend contract bij Volendam.

Damon Mirani (l) zet een sliding in - Foto: PRO SHOTS / Ron Jonker

Het was al enige tijd duidelijk dat Mirani zou vertrekken uit het vissersdorp. Het aflopende contract van de centrale verdediger/middenvelder van FC Volendam werd formeel opgezegd, waarna geen verandering meer is gekomen. Daardoor werd de reserve-aanvoerder na de laatste wedstrijd ook uitgezwaaid door het publiek en bedankt voor de bewezen diensten.

"Het kan heel snel gaan", zegt de 28-jarige Mirani tegen RTV Oost. "Gisteren ben ik voor het eerst op gesprek geweest met Nico-Jan (Hoogma, red), Rob (Toussaint, red), Erwin (van de Looi, red) en Hendrie (Krüzen, red). Ik heb een heel goed gevoel gekregen en binnen 24 uur was het beklonken. Het verhaal van de club vind ik een sterk verhaal en daar sluit ik graag bij aan."

Tekst loopt door onder de Instagram-post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Mirani speelde in de jeugdopleiding van FC Volendam en later die van Ajax. Bij Jong Ajax debuteerde hij in het betaald voetbal, waarna hij de overstap naar Almere City maakte. In 2021 keerde hij weer terug bij Volendam om vervolgens in het eerste seizoen te promoveren naar de eredivisie. Na twee seizoenen degradeerde Mirani met Volendam naar de eerste divisie.

Lees ook