Ga naar Content

Strijdvaardige Volendam-captain Mirani draait er na Alkmaarse oorwassing niet omheen: "Klote"

"Gewoon een klote gevoel", zijn de eerste woorden van Damon Mirani na de dikke nederlaag tegen AZ, 0-4. De aanvoerder van FC Volendam draait er niet omheen en beseft dat directe degradatie wel heel dichtbij komt. Alleen blijft Mirani strijdvaardig: "Het is pas over als het echt over is."

FC Volendam-speler Damon Mirani: "Na die 1-0 is het eigenlijk al een soort van klaar" - NH Nieuws

"Weer thuis verloren met ruime cijfers en dat is niet goed", dreunt Damon Mirani de huidige malaise van FC Volendam op. De aanvoerder doelt op de vier fikse nederlagen voor eigen publiek (PSV 1-5, sc Heerenveen 0-4, NEC 2-5, AZ 0-4). "Vandaag beginnen we nog wel goed, maar na de 0-1 is het wel een soort van klaar."

Geloof

Van opgeven wil Mirani niks weten. "Bij mij is er sowieso geloof en ik begrijp dat de tijd wel begint te dringen. Maar we moeten zorgen dat we zoveel mogelijk punten gaan pakken." Volgende week mag de aanvoerder dat proberen in de uitwedstrijd tegen Almere City.

Tekst loopt door onder de video.

FC Volendam-aanvoerder Damon Mirani geeft niet op - NH Nieuws

Positievere geluiden verkondigde Jordy Clasie. De captain van AZ concludeerde dat de Alkmaarders de laatste tijd behoorlijk spelen. Al zes wedstrijden op rij ongeslagen met onder andere de mooie thuisoverwinning op Ajax (2-0) en vorige week de ruime winst op bezoek bij Excelsior (0-4). "Het is stabieler dan een paar maanden geleden."

Tekst loopt door onder de video.

AZ'er Jordy Clasie merkt dat zijn ploeg steeds stabieler wordt - NH Nieuws

Door de winst staat AZ stevig op de vierde plek met een ruime voorsprong op Ajax. FC Volendam mag nog hopen op een wonder. De hekkensluiter moet nog acht punten inlopen op nummer zestien RKC om directe degradatie te ontlopen.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52