Ga naar Content

Quick Boys ziet transfer van amateur Sem van Duijn naar AZ wel goedkomen: "Gunnen het hem"

Een opvallende transfer zit er aan te komen bij AZ. Bij de Alkmaarders zet amateurspeler Sem van Duijn binnenkort een handtekening onder een contract. De bijna 20-jarige aanvaller komt deze zomer dan over van tweededivisionist Quick Boys. "We gunnen hem dit", laat technisch manager Gert Pluimgraaff van de Katwijkse club weten.

Sem van Duijn van Quick Boys naar AZ - Foto: PRO SHOTS / Vincent de Vries

"Dit gaat waarschijnlijk wel rondkomen", vertelt een eerlijke Gert Pluimgraaff van Quick Boys. De technisch manager beaamt dat er contact is met AZ over Sem van Duijn. "Er moet nog het één en ander geregeld worden en ik verwacht niet dat dit voor het weekend rondkomt." Zo beschikt Van Duijn over een doorlopend contract bij de Katwijkse club. 

"Sem heeft een bepaalde drive wat ik nog niet vaak heb gezien"

Gert Pluimgraaff, technisch manager Quick Boys

"Dit is zeker een compliment voor onze club", laat Pluimgraaff trots weten. Van Duijn viel dit seizoen vooral op door zijn treffers in het KNVB-bekertoernooi. Zo scoorde hij tweemaal tegen De Graafschap en één keer tegen AZ. "Sem is immers een kind van onze club. Zijn vader en opa speelden ook voor Quick Boys. Maar ik vind dit vooral een compliment voor Sem zelf. Als dit doorgaat, dan is dit natuurlijk een geweldige stap voor hem."

 Tekst loopt door onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Naast AZ hebben ook FC Utrecht, Heracles en Fortuna Sittard geïnformeerd naar de diensten van de multifunctionele aanvaller. Opvallend is dat Van Duijn grotendeels door Quick Boys is opgeleid, slechts een paar jaar speelde hij in de jeugd van Sparta. Op enkele uitzonderingen na zoals Denzel Dumfries en Wout Weghorst hebben de meeste profvoetballers een opleiding genoten bij een betaaldvoetbalorganisatie.

"Ik verwacht dat hij deze stap ook wel aankan"

Gert Pluimgraaff, technisch manager Quick Boys

"Sem heeft een bepaalde drive wat ik nog niet vaak heb gezien, zeker niet bij spelers van zijn leeftijd. Naast de groepstrainingen van Quick Boys traint hij elke dag voor zichzelf en let hij ook op zijn voeding. Hij zal zich na zijn carrière in ieder geval niet kunnen verwijten dat hij er niet alles aan gedaan heeft."

"Ik verwacht dat hij deze stap ook wel aankan", aldus Pluimgraaff over de kansen van Van Duijn in Alkmaar. Voor Quick Boys scoorde hij dit seizoen dertien keer in de competitie. "Sem is niet een hele gepolijste speler, maar wel enorm sterk in het bespelen van de diepte. Bij het huidige AZ zie je vooral buitenspelers die de bal in de voeten willen."

AZ zelf wilde verder niet reageren op een eventuele transfer van Sem van Duijn. Dit weekend gaan de Alkmaarders op bezoek bij FC Volendam. Verslag en reacties van deze burenstrijd vind je na afloop terug op onze site en sociale kanalen. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52