Ga naar Content

FC Volendam vraagt Hans Nijland als algemeen directeur

FC Volendam heeft Hans NIjland gevraagd om algemeen directeur te worden. Dat bevestigt de voormalig directeur van FC Groningen bij RTV Noord. FC Volendam zoekt een opvolger voor Frans ten Berge die enige tijd geleden zijn vertrek aankondigde. 

Hans Nijland - Foto: Pro Shots/Stanley Gontha

De 64-jarige Nijland, geboren in Amstelveen, maakte ruim twintig jaar deel uit van de directie van FC Groningen. Sinds zijn vertrek in 2019 is hij regelmatig in het nieuws als kandidaat voor het bondsvoorzitterschap bij de KNVB. Die baan ging naar politiechef Frank Paauw. De contacten met FC Volendam lopen al langere tijd. 

Nijland: "Ik ben een tijd geleden gevraagd om mee te kijken met de organisatie van FC Volendam. Toen ik daar op gesprek kwam, gaven ze heel snel aan dat ze graag wilden dat ik algemeen directeur zou worden. Ik was toen volledig bezig met het bondsvoorzitterschap van de KNVB. Toen ik dat niet werd, kwam FC Volendam weer terug."

"Ik vind FC Volendam een mooie club, maar ik kan met eer en geweten zeggen dat ik nog geen besluit heb genomen"

Hans Nijland

Of hij op het verzoek van Het Nieuwe Oranje ingaat, is onzeker. "Ik vind FC Volendam een mooie club, maar ik kan naar eer en geweten zeggen dat ik nog geen besluit heb genomen."

FC Volendam zegt in een reactie ''moeilijk te kunnen ontkennen dat hij één van de kandidaten is". Zolang de gesprekken lopen wil de club verder niet op de benoeming van de functie van algemeen directeur ingaan. Mocht Nijland 'ja' zeggen dan gaat hij in de directie samenwerken met een oude bekende: technisch directeur Patrick Busby was in de tijd van Nijland vijf jaar lang scout bij FC Groningen.  

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52