Ga naar Content

Youth League-winnaar Daniël Beukers strijkt neer bij FC Volendam

FC Volendam sorteert voor op het vertrek van Brian Plat uit het vissersdorp. Daniël Beukers komt transfervrij over van FC Groningen. De 20-jarige Spakenburger tekent voor drie seizoenen in Volendam.  

Daniël Beukers (rechts) in de voorbereiding bij FC Groningen in 2023 - Foto: Pro Shots / Erich Snijder

In de jeugd speelde Beukers bij IJsselmeervogels, totdat hij in 2018 bij AZ terechtkwam. Zijn hoogtepunt beleefde hij in 2022/23 met de winst van de Youth League met AZ O-19. In de wedstrijd tegen Real Madrid was hij belangrijk met twee goals. In de gewonnen finale tegen Hadjuk Split speelde hij de hele wedstrijd. 

De verdediger kwam negen keer uit voor Jong AZ in de eerste divisie, daar vertrok hij echter in de zomer van 2023 en speelde het afgelopen jaar bij FC Groningen. Hij kwam tot slechts zes minuten voor de promovendus. Dat was in de KNVB-beker tegen Rijnsburgse Boys. Bij de Groningers had hij nog een doorlopend contract tot 2027, maar dat is in overleg eerder beëindigd. 

Tekst gaat verder onder het artikel.

Lees ook

Beukers heeft bewust voor de degradant gekozen. "Mijn keuze is op FC Volendam gevallen, omdat ik denk dat de mentaliteit van de mensen en de club past bij wie ik ben en waar ik vandaan kom. Daarnaast is het een mooie nieuwe kans voor mij om te laten zien wat ik in me heb", vertelt Beukers over zijn transfer naar FC Volendam. 

Tekst gaat verder onder de X-post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Technisch directeur Patrick Busby is ook verheugd met de komst van Beukers. "Daniel is een speler met een geweldige wedstrijdinstelling en een bijzonder goede voetbalconditie. Hij is een speler die zijn voetbalacties goed kan volhouden en in de laatste fase van de wedstrijd nog op volle snelheid kan sprinten en dribbelen. Met zijn mentaliteit en intensiteit past hij bij de manier van spelen zoals we dat bij FC Volendam voor ogen hebben."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52