Ga naar Content

Live NH Sport: talenten van AZ en Ajax aan zet

In de eerste divisie is het woord vanavond aan de Jong-teams van AZ en Ajax. Beide ploegen komen in actie. In tegenstelling tot Telstar dat zondag pas de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven speelt. Jong Ajax krijgt topploeg Roda JC op bezoek, terwijl Jong AZ in Noord-Brabant TOP Oss treft. Beide wedstrijden kun je vanavond 19.00 uur live volgen op NH Radio. 

Sportpark De Toekomst - Foto: Pro Shots/Toon Dompeling

De resultaten van Jong Ajax zijn dit seizoen zeer wisselend. Vorige week ging de ploeg van trainer Dave Vos na een zwakke eerste helft met 3-1 onderuit bij Helmond Sport, terwijl er vier dagen eerder nog werd gewonnen van SC Cambuur (2-1). Uiteraard heeft veel te maken met de wisselende samenstelling van het elftal. 

Of de nummer veertien van de ranglijst de nummer twee genoeg weerstand kan bieden, hangt ook weer af van hoe de selectie eruit ziet. Ajax 1 komt dit weekend niet in actie, dus is er de mogelijkheid om een aantal spelers uit de A-selectie op te nemen bij Jong Ajax. 

Ould-Chikh

Eerder dit seizoen versloeg Roda JC in Kerkrade Jong Ajax met 2-1. De winnende goal kwam op naam van Walid Ould-Chikh. De huurling vaan FC Volendam is bezig aan een sterk seizoen waarin hij liefst twaalf doelpunten maakte. Onlangs gaf de middenvelder in een interview aan zijn loopbaan op een hoger niveau te willen vervolgen. De kans dat dat bij Roda JC of FC Volendam is, acht hij klein. 

De aftrap op sportpark De Toekomst is om 20.00 uur. Je hoort Frank van der Meijden.

Tekst gaat verder onder de foto.

Jong AZ-trainer Leeroy Echteld - Foto: Pro Shots/Stefan Koops

Jong AZ is aan een historisch seizoen bezig. Nooit eerder pakten de Alkmaarse beloften zóveel punten in één voetbaljaargang. Na de knappe 2-1 zege op VVV-Venlo staat de teller op 52 punten en er zijn nog drie wedstrijden te spelen. 

Trainer Leeroy Echteld jaagt vanavond tegen TOP Oss op de volgende driepunter. Op basis van de ranglijst ligt een nieuw succesje voor de hand: TOP staat slechts achttiende, al zijn de resultaten van de Brabanders de laatste weken wel wat beter.

Groot verschil: thuis-uit 

Voor de Alkmaarse jonkies geldt dat ze buiten Wijdewormer minder goed uit de verf komen dan op eigen veld: de laatste vijf tripjes met de bus leverden slechts twee punten op voor de nummer zeven van de eerste divisie.

Buitenshuis voetbalde Jong AZ in totaal slechts veertien punten bij elkaar, goed voor de zestiende plek in de eerste divisie. Daarbij moet wel worden aangetekend dat Jong AZ elf van de achttien thuiswedstrijden op maandagavond speelde. Van de zeventien uitwedstrijden werden er slechts twee op maandagavond gespeeld. Op de maandagavond kunnen trainers van Jong-teams veel vaker een beroep doen op spelers uit de A-selectie dan op vrijdag. 

Ook TOP Oss - Jong AZ begint om 20.00 uur. Het verslag krijg je van Stephan Brandhorst. NH Sport is er van 19.00 tot 22.00 uur. Presentatie: Robbert van den Heuvel. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52