Ga naar Content

Zwaar versterkt Jong Ajax verslaat Cambuur

Met zeven spelers uit de hoofdmacht versloeg Jong Ajax voor eigen publiek SC Cambuur met 2-1. Zo stonden Carlos Forbs en Julian Rijkhoff in de basis, dit tweetal was ook verantwoordelijk voor de Amsterdamse doelpuntenmachine.

Kian Fitz-Jim in actie namens Jong Ajax - Foto: PRO SHOTS / Toon Dompeling

Alleen Charlie Setford, Julian Brandes, Olaf Gorter en Yoram Boerhout wachten nog op hun officiële debuut in Ajax 1. De overige zeven spelers waren in het Amsterdamse vlaggenschip al goed voor 110 wedstrijden.

Wind 

In de eerste helft ontliepen beide ploegen elkaar niet veel. Zowel Jong Ajax als SC Cambuur creëerden geen fatsoenlijke kans. Al hielp het stormachtige weer op De Toekomst allesbehalve mee.

Tekst gaat verder onder de video.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Na rust ging dat een stuk beter. Al snel kreeg Carlos Forbs een dot van een kans. De aanvaller die afgelopen zomer voor veertien miljoen euro overkwam van Manchester City schoot de bal recht op de al liggende doelman, terwijl hij de hoek kon uitkiezen.

Stiftje

Later in de wedstrijd maakte Forbs zijn misser goed. De twintigjarige Portugees zette Jong Ajax een kwartier voor tijd op voorsprong. Vlak daarna besliste Julian Rijkhoff het duel met een zeer bekeken stiftje. Uiteindelijk deden de Friezen via Remco Balk in blessuretijd nog wat terug, 2-1.

Door de winst staat Jong Ajax op de veertiende plek. Vrijdag gaat de ploeg van Dave Vos op bezoek bij Helmond Sport.

Opstelling Jong Ajax: Setford; Gaaei, Brandes (Ugwu/63), Gooijer, Martha; Vos (Chourak/88), Gorter (Chahid/63), Fitz-Jim; Boerhout (Wolff/46), Rijkhoff (Janse/85), Forbs 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52