Ga naar Content

Drie commissarissen vertrekken bij Ajax

Een nieuw hoofdstuk in de bestuurlijke chaos van Ajax. Annette Mosman, Georgette Schlick en Cees van Oevelen stappen uit de raad van commissarissen. Ze treden af als hun opvolgers benoemd zijn. 

Foto: AT5

"Wij vinden het bijzonder jammer, maar we hebben dit besluit te respecteren", reageert voorzitter Michael van Praag in een persbericht. "Mede namens de andere RvC-leden Leo van Wijk en Danny Blind wil ik hen alle drie bedanken voor het tomeloos inzetten van hun bedrijfsmatige kennis en ervaring voor onze club. Wij gaan hard aan de slag om opvolgers voor hen te vinden."

Tekst gaat verder onder de X-post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Mosman, Schlick en Van Oevelen lagen onder vuur bij veel fans van Ajax, mede omdat ze afgelopen zomer onvoldoende toezicht zouden hebben gehouden op Sven Mislintat. De Duitse voormalige technisch directeur haalde voor ruim 100 miljoen euro twaalf nieuwe spelers naar Amsterdam. 

De RvC bestaat nu verder nog uit Michael van Praag, Leo van Wijk en Danny Blind. Ajax speelt vanmiddag vanaf 16.45 uur in eigen huis tegen FC Twente. Dat duel kun je live volgen op NH Radio. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52