Ga naar Content

Oud-Ajacied én vriend Rob Witschge pept trainer John van 't Schip op tijdens etentje

Het was een hard gelag, de 6-0 nederlaag van Ajax bij Feyenoord afgelopen zondag. Een tik die nog wel even nadreunt, zo merkte Rob Witschge dinsdagavond toen John van 't Schip bij hem kwam eten. De twee zijn al lange tijd goed bevriend en dus probeerde Witschge, de trainer van Ajax wat op te peppen. 

De Aftrap van vrijdag 12 april met Rob Witschge en Milan de Haan - NH Sport/Edward Dekker

"Dat lukte vrij aardig, ja. Het was een dramatisch weekend voor hem en voor alle Ajacieden", vertelt Witschge in voetbaltalkshow De Aftrap. 

De 57-jarige Witschge niet alleen persoonlijk, maar ook zakelijk nauw betrokken bij Van 't Schip. Met Players United begeleidt hij zowel spelers als trainers en Van 't Schip is één van hen. Ook Kenneth Taylor (Ajax), Dani de Wit (AZ) en Damon Mirani (FC Volendam) zitten bij Players United. 

"Er zijn best wel wat clubs voor Dani de Wit in de markt"

Rob Witschge, Players United

De Wit en Mirani zijn deze zomer transfervrij. De Wit gaat volgens Witschge een buitenlands avontuur aan. "Er zijn best wel wat clubs voor hem in de markt. Hij wil voor eind mei een beslissing nemen." Over Mirani zegt hij: "Hij wil graag in Nederland blijven. Het hangt er ook nog een beetje van af wat er in Volendam gaat gebeuren."

In de strijd tegen degradatie uit de eredivisie speelt FC Volendam vanavond een cruciale wedstrijd tegen Excelsior. Dat gebeurt nog altijd zonder middenvelder Milan de Haan die ook te gast is in De Aftrap. De Haan herstelt van een enkelblessure en hoopt tegen het einde van dit seizoen zijn rentree te maken. 

Op tv zie je De Aftrap elke vrijdag om 17.10 uur en daarna volgt elk uur de herhaling. Volgende week zijn voormalig profvoetballer Niels Kokmeijer en ESPN-presentator Wouter Bouwman te gast.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52