Ga naar Content

Oud-Ajacied Edo Ophof trots op zijn haasje: "Stoere jongen, maar volkslied deed wel wat"

Michel Kreek en Edo Ophof wonnen allebei met Ajax een Europa Cup. Beide voetballers haalden ook het Nederlands elftal en dat, zo vertellen ze vanavond in voetbaltalkshow De Aftrap, is heel speciaal. Bij Kreek bleef het bij één interland, Ophof droeg vijftien keer het Oranje-shirt. 

De Aftrap van vrijdag 29 maart met Edo Ophof en Michel Kreek - NH Sport/Edward Dekker

Ophof kan zich zijn debuut in het Nederlands elftal nog goed herinneren. Dat was op 25 maart in 1981 tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk. In Rotterdam won Oranje met 1-0 dankzij een doelpunt van Arnold Mühren.

Ophof: "Het was uitverkocht, zestigduizend man. Als je daar dan staat en ze beginnen het volkslied te spelen... Dan ben je een stoere man, maar toen dacht ik wel: 'Als ik twee keer met mijn ogen knipper dan begin ik te huilen'. Dat doet absoluut wat."

"Het is iets aparts", vindt ook Kreek die na zijn debuut in 1995 tegen Portugal (0-1) eveneens een haasje ontving van de KNVB. "Ik heb de eer gehad om één interland te mogen spelen. Ik vind vooral dat als sporters iets gewonnen hebben en daarna het volkslied wordt gespeeld. Dat geeft rillingen."

"John van 't Schip heeft het uitstekend gedaan"

Oud-Ajacied Edo Ophof

Uiteraard wordt aan tafel ook de actualiteit besproken. Over vertrekkend Ajax-trainer John van 't Schip zegt Ophof: "Die heeft het uitstekend gedaan." De prestaties van Ajax en de betalingen in het vrouwenvoetbal zijn eveneens onderwerp van gesprek. Always Forward-5 zet zijn beste beentje voor in de rubriek Kratje Trap. Je kunt de hele uitzending van De Aftrap hierboven bekijken. 

Op tv zie je De Aftrap elke vrijdag om 17.10 uur en daarna volgt elk uur de herhaling. Volgende week zijn Telstar-trainer Uli Landvreugd en voormalig profvoetballer van onder meer FC Volendam en Telstar Melvin Platje te gast.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52