Ga naar Content

Youri Mulder: "Je hoeft de wedstrijd niet te hebben gezien, als je de uitslag maar weet"

Een voetbalanalist en een video-analist aan één tafel. Youri Mulder en Natasja Keur zijn vanavond te gast in onze wekelijkse voetbaltalkshow De Aftrap. Mulder vertelt over de les die hij meekreeg van zijn vader (Jan Mulder, red.). "Mijn vader zegt altijd: 'Regel 1 in het handboek der voetbalanalytici is dat je de wedstrijd niet gezien hoeft te hebben om hem te kunnen analyseren. Alleen je moet wel de uitslag weten'."

De Aftrap van vrijdag 15 maar met Youri Mulder en Natasja Keur - NH Sport/Edward Dekker

Mulder (54) geeft al jaren zijn mening over het hedendaagse voetbal aan tafel bij Ziggo Sport. Daarnaast is hij lid van de Raad van Commissarissen van Schalke 04. Dat is de club waarvoor de voormalig spits zelf in de jaren negentig voetbalde. 

"Murkin is heel geliefd en Ouwejan had het moeilijk in de Bundesliga, maar doet het nu weer goed"

Voetbalanalist Youri Mulder

Tegenwoordig spelen Thomas Ouwejan (AZ) en Derry John Murkin (FC Volendam) in Gelsenkirchen. Hoewel de Duitsers zijn afgegleden naar de veertiende plek in de tweede Bundesliga gaat het de beide Noord-Hollanders goed. "Murkin vliegt er bovenop en is heel geliefd. Ouwejan had het door blessures moeilijk toen we in de Bundesliga speelde, maar doet het nu weer goed."

"Het voetbal blijft een mannenwereld"

Video-analist van FC Volendam Natasja Keur

Keur probeert als vrouw haar plekje in de voetbalwereld te veroveren. Na AZ en Telstar werkt ze sinds de winterstop als video-analist voor FC Volendam. "Bij Volendam is het snel en goed verlopen. Ik maak ook wel eens mee dat het moeizaam gaat. Het voetbal blijft een mannenwereld."

Op tv zie je De Aftrap elke vrijdag om 17.10 uur en daarna volgt elk uur de herhaling. Volgende week is assistent-bondscoach van de Oranje Leeuwinnen Arvid Smit te gast met voormalig profvoetballer uit Monnickendam Dennis Kaars. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52