Ga naar Content

Twee heel bijzondere carrières komen samen: Arvid Smit en Dennis Kaars in De Aftrap

Geen eredivisievoetbal dit weekend, omdat het Nederlands elftal speelt. Uiteraard kun je op tv wel gewoon naar De Aftrap kijken waar vanavond Dennis Kaars uit Monnickendam en Heemskerker Arvid Smit te gast zijn. Waar Smit ruim tien jaar profvoetbal speelde, bleef de carrière van doelpuntenmachine Kaars beperkt tot slechts één seizoen bij FC Den Bosch. 

De Aftrap van vrijdag 22 maart met Dennis Kaars en Arvid Smit - NH Sport/Edward Dekker

"Ik heb veel gefeest en er werden ook wel eens wat middelen gebruikt"

Amateurvoetballer Dennis Kaars

"Ik heb veel gefeest en er werden ook wel eens wat middelen gebruikt, blikt Kaars terug op zijn jonge jaren als amateurvoetballer. Kaars was al 28 jaar toen hij op de radar verscheen bij enkele profclubs. Hij scoorde als spits van het Amsterdamse De Dijk aan de lopende band.

Roer om

Het was precies de periode waarin hij het roer drastisch omgooide en zijn ongezonde levensstijl vaarwel zei. Een profloopbaan zat er niet meer in. Kaars, inmiddels 35, is desondanks happy als spits bij HBOK in de zaterdag tweede klasse. 

"Spijt heb ik niet, want ik heb bij PSV mooie avonturen meegemaakt"

Oud-voetballer Arvid Smit

Arvid Smit speelde onder meer voor Telstar, De Graafschap, Willem II en FC Volendam. Ondanks een vijfjarig contract bij PSV wist hij de stap naar de absolute top nooit te maken.

"Ik vond dat ik een prima eredivisiespeler was. Ik had alleen dat stempel van die PSV-er, dat talent, dat er niet uitkomt. Spijt heb ik niet, want ik heb bij PSV mooie avonturen meegemaakt." Sinds 2019 is Smit assistent-bondscoach bij de Oranje Leeuwinnen. 

Hauwert-3

Natuurlijk sluiten we het programma af met ons eigen elftal van FC De Aftrap en speelt het muzikale Hauwert-3 mee in Kratje Trap. Slagen zij erin om De Kennemers van de eerste plaats te verdringen? Wil je jouw team opgeven voor Kratje Trap? Dan moet je snel zijn. Er is nog één plekje te verven. Stuur dus direct een mail naar [email protected].

Op tv zie je De Aftrap elke vrijdag om 17.10 uur en daarna volgt elk uur de herhaling. Volgende week schuiven de oud-Ajacieden Edo Ophof en Michel Kreek aan. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52