Ga naar Content

Frustrerende avond voor laks Jong Ajax: "Daarvoor speel je geen voetbal"

De tegendoelpunten vielen wel heel gemakkelijk vanavond bij Jong Ajax. De Amsterdamse beloftenploeg verloor met 3-1 van Helmond Sport en daar valt weinig op af te dingen Doelman Tom de Graaff voelde zich een beetje in de steek gelaten door zijn verdediging. "Mensen moeten ook om zich heen kijken, maar dat is ook mijn taak."

Jong Ajax-doelman Tom de Graaff: "Het is gewoon irritant" - NH Sport / Stephan Brandhorst

In de eerste helft had Jong Ajax weinig in de melk te brokkelen. Helmond-spits Anthony van den Hurk stond tot twee keer toe vogelvrij en sloeg toe. Even daarvoor had Doke Schmidt al de lat geraakt nadat Julian Rijkhoff de bal van de lijn haalde.

Na de pauze was Jong Ajax wel iets beter, maar bij de derde treffer van de Brabanders, was de wedstrijd gespeeld. Dit keer stond Pius Krätschmer vogelvrij. "Als je echt stappen wil maken, moet je deze ballen pakken", zegt een kritische De Graaff.

"We hebben wel rondgespeeld, maar niets uitgespeeld"

Jong Ajax-trainer Dave Vos

Het contrast was heel groot met afgelopen maandag. Toen won Jong Ajax met 2-1 van Cambuur, maar het elftal van trainer Dave Vos was geen schim van wat het vier dagen geleden was. "We hebben wel rondgespeeld, maar niets uitgespeeld. Daarvoor speel je geen voetbal."

Tekst loopt door onder de video.

Dave Vos: "Daarvoor speel je geen voetbal" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Jong Ajax blijft na de nederlaag steken op de veertiende plaats met 39 punten. Volgende week vrijdag krijgt het nummer twee Roda JC op bezoek op De Toekomst.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52