Ga naar Content

Gelegenheidstrainer Maduro kan Jong Ajax niet naar overwinning coachen

Niet Dave Vos, maar Hedwiges Maduro was maandagavond de eindverantwoordelijke bij Jong Ajax. Hij was de hoofdtrainer vanwege zijn trainersopleiding. Het gewenste effect had het niet, want FC Den Bosch was met 0-2 te sterk. Jong AZ won in eigen huis met 3-2 van FC Emmen. 

Gelegenheidstrainer Hedwiges Maduro langs de kant - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

Zoals verwacht op maandagavond had Maduro een fiks aantal A-spelers tot zijn beschikking. Dat was niet terug te zien op het veld, aangezien de bezoekers uit Den Bosch de beste kansen kregen. Zo kon spits Kacper Kostorz van dichtbij vrij inkoppen, maar stond doelman Tom de Graaff goed op zijn plek. De Amsterdamse beloften kwamen even later opnieuw goed weg. Ditmaal kon Nick de Groot niet genoeg kracht achter de bal zetten. Hedwiges Maduro moest het met lede ogen aanzien. 

Maduro zag dat de Bosschenaren vlak voor rust loon naar werken kregen. Het eerste schot van Jaron Vicario keerde Kremers nog, maar de rebound van Kostorz was hem te machtig. Typerend voor de eerste helft; bij een spaarzame kans voor de thuisploeg maaide Julian Rijkhoff over de bal. Silvano Vos schoot vervolgens hoog over. Het was het grootste en enige wapenfeit van Ajax voor rust.

Tekst gaat verder onder de foto.

Jaydon Banel baalt opzichtig na de nederlaag van Jong Ajax - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

Na een inspiratieloze eerste helft kwam Jong Ajax herboren uit de kleedkamer. Dat werd kracht bijgezet door speldenprikjes via Tristan Gooijer en Carlos Forbs. Jaydon Banel kreeg in deze fase ook nog een aardige schietkans, maar zag zijn poeier naast eindigen. Het was echter in de counter Den Bosch, dat de marge verdubbelde via Kostorz: 0-2. De goedgevulde Sportpark De Toekomst werd stil, behalve een aantal fans van Den Bosch.

Maduro probeerde met een aantal wissels het duel in het voordeel van Ajax te kantelen, maar dat had ook niet het gewenste effect. Kian Fitz-Jim zorgde nog voor een waarschuwingsschot. Zijn inzet spatte echter uiteen op de paal. Aan de andere kant redde Kremers ternauwernood op een inzet van Illias Boumassaoudi. In de slotfase veranderde de score niet meer, ondanks een kans voor Rijkhoff. 

Door de nederlaag blijft Jong Ajax vijftiende in de eerste divisie. De beloften zijn komende vrijdag vrij, waarna volgende week maandag SC Cambuur naar De Toekomst afreist. 

Opstelling Jong Ajax: De Graaff; Gooijer (Alders/62), Brandes, Janse, Martha; Vos, Agougil (Chahid/70), Fitz-Jim; Banel, Rijkhoff, Forbs (Boerhout/70)

Jong AZ

Jong AZ, de andere Noord-Hollandse beloftenploeg, die maandag speelde, won wel. De beloften versloegen FC Emmen met 3-2 door doelpunten van Ro-Zangelo Daal, Dave Kwakman en Ernest Poku. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52