Kansloze nederlaag Jong Ajax op bezoek bij Helmond Sport

Jong Ajax heeft met duidelijke cijfers verloren van Helmond Sport. De Amsterdamse jonkies gingen met 3-1 onderuit in Noord-Brabant. Tristan Gooijer redde in de slotfase nog enigszins de eer met een doelpunt.

Tristan Gooijer (r) redde nog enigszins de eer - Foto: Pro Shots / Toin Damen

Ondanks het grote aandeel basisspelers, die dit seizoen minuten maakten in het eerste, had Jong Ajax het vanaf het begin lastig in Helmond. Zo kwam het na een klein half uur goed weg, nadat spits Julian Rijkhoff een kopbal van Doke Schmidt via de lat uit het doel kopte. Dat bleek een waarschuwingsschot.

Helmond Sport nam vervolgens de leiding. De eerste poging van Joseph Amuzu werd ternauwernood gekeerd door doelman Tom de Graaff. Anthony van den Hurk tikte vervolgens binnen. Hij zorgde vlak voor rust ook nog voor de 2-0 op aangeven van Arno van Keilegom. Kian Fitz-Jim kon enkel voor gevaar zorgen met een afstandsschot.

Kian Fitz-Jim (l) beleefde een treurige avond - Foto: Pro Shots / Toin Damen

Dave Vos, de trainer van Jong Ajax, was zeer ontevreden over de eerste helft en voerde een drievoudige wissel door in de rust. Alvaro Henry, Kayden Wolff en Rico Speksnijder maakten hun opwachting voor Yoram Boerhout, Julian Rijkhoff en Julian Brandes. Die wijziging leidde tot een belangrijke redding van doelman Wouter van der Steen op een schot van Tristan Gooijer.

Dat goede gevoel kon weer snel in de prullenbak na de kopbal van Pius Krätschmer (3-0). Gooijer zorgde in de slotfase nog enigszins voor spanning door een kopbal in het doel te koppen. Jong Ajax probeerde hierna nog aanvallend iets te forceren, maar echt grote kansen kregen de bezoekers niet meer. Het bleef daardoor 3-1.

De ploeg van Vos komt volgende week vrijdag in actie tegen Roda JC op het eigen Sportpark De Toekomst. De aftrap is 20.00 uur en dat duel kun je uiteraard live volgen op NH Sport.

Opstelling Jong Ajax: De Graaff; Ugwu, Brandes (Henry/46), Gooijer, Martha; Vos (Gorter/77), Fitz-Jim, Chahid (Chourak/65); Banel, Rijkhoff (Wolff/46), Boerhout (Speksnijder/46)