Ga naar Content

Live NH Sport: vierde periode laatste kans voor Telstar

In de eerste divisie begint vanavond de strijd om de vierde periodetitel. Het is voor clubs die niet hoog genoeg op de ranglijst staan de laatste kans om zich te plaatsen voor de play-offs. Telstar kan gelijk vol aan de bak: ADO Den Haag komt naar Sportpark Schoonenberg. Deze wedstrijd is live te volgen op NH Radio.

Mees Kaandorp viert zijn goal tegen ADO Den Haag - Foto: Orange Pictures

ADO is de meest scorende ploeg op het tweede niveau. Volendam-huurling Henk Veerman vindt het makkelijkste het net: met zijn negentien treffers staat hij op de tweede plek van de topscorerslijst. Ook twee andere voormalig Volendam-spelers hebben hun draai in de hofstad gevonden. Daryl van Mieghem maakte acht goals en bereidde er liefst dertien voor. Jari Vlak sloot na de winterstop aan en heeft een basisplek in de ploeg die dit seizoen de terugkeer naar de eredivisie wil realiseren.  

Fortuin

Op 22 september van het vorig jaar speelde Telstar met het nodige fortuin 1-1 in Den Haag. Uiteraard scoorde Veerman. Mees Kaandorp tekende voor de Velsense gelijkmaker. Twee weken later raakte Kaandorp geblesseerd. Na een periode van vijf maanden maakte de middenvelder afgelopen vrijdag zijn rentree in de met 2-0 verloren wedstrijd tegen FC Dordrecht. 

Tekst gaat verder onder de video.

Mees Kandorp speelt voor het eerst in 5 maanden weer voor Telstar - NH Sport / Stephan Brandhorst

Vanavond kan trainer Uli Landvreugd geen beroep doen op Tom Overtoom en Danny Bakker. Keeper Ronald Koeman junior, die vorige week uitviel met een polsblessure, is wel beschikbaar. Achter de naam van Christos Giousis staat een vraagteken. Telstar - ADO Den Haag begint om 20.00 uur. Het commentaar krijg je van Erik-Jan Brinkman.

Jong Ajax - Jong PSV

Op sportpark De Toekomst beginnen om datzelfde tijdstip de beloftenteams van Ajax en PSV aan hun ontmoeting. Het zijn de nummers vijftien en zestien van de eerste divisie. Vorig seizoen was dat een waar doelpuntenfestijn (5-4). Dit seizoen werd het in Eindhoven 2-2

De aftrap is vanavond om 20.00 uur en Frank van der Meijden is de verslaggever die er vol verwachting voor gaat zitten.

Uiteraard blikken we in NH Sport terug op de afgang van Ajax in de Conference League tegen Aston Villa en kijken we vooruit naar het eredivisieweekend waarin naast Sparta - Ajax ook de Noord-Hollandse derby FC Volendam - AZ op het programma staat. NH Sport is er van 19.00 tot 22.00 uur. Presentatie: Robbert van den Heuvel.  

Lees ook