Ongeslagen status onder Landvreugd voorbij: Telstar ten onder tegen FC Dordrecht

De ongeslagen status onder trainer Uli Landvreugd is ten einde gekomen voor Telstar. De vijfde wedstrijd onder zijn leiding werd verloren. FC Dordrecht was met 2-0 te sterk.

Youssef El Kachati kon zijn ploeg niet aan de zege helpen - Foto: Pro Shots / Shane Winsser

De afgelopen wedstrijden was het credo van Uli Landvreugd steevast 'never change a winning team'. Hij had geen keuze bij de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht door de schorsing van Jayden Turfkruier (vijf gele kaarten). Zijn vervanger was Tom Overtoom, waardoor Alex Plat een linie zakte. Turfkruier zag zijn ploeggenoten na een ruim kwartier op achterstand komen. Dylan Mbayo rondde een splijtende pass van Shiloh 't Zand af: 1-0.

De eerstvolgende grote kans was ook voor de thuisploeg. Mbayo legde de bal panklaar voor Ilias Sebaoui, maar hij vond keeper Ronald Koeman junior op zijn weg. Danzell Gravenberch zorgde pas in minuut 38 voor het eerste gevaar van de zijde van Telstar. Zijn inzet ging naast het doel. Overtoom greep in de slotfase naar zijn hamstring en moest naar de kant. In de blessuretijd krulde Mathis Suray nog een bal net over het doel van de bezoekers.

Tom Overtoom blijft op de grond liggen met een blessure - Foto: Pro Shots/Shane Winsser

Koeman en Christos Giousis bleven na rust in de kleedkamer achter en hun vervangers waren Joey Houweling en Cain Seedorf. Telstar bleef in de tweede helft naarstig op zoek naar de gelijkmaker en kreeg kansen via Danzell Gravenberch en Youssef El Kachati. In de slotfase drongen de Witte Leeuwen aan via Thomas Oude Kotte en Mees Kaandorp (die Overtoom verving).

Telstar ging alles of niet spelen toen Quinten van den Heerik ook nog zijn opwachting mocht maken. De 1-1 hing in de lucht, maar het werd 2-0. Rocco Robert Shein zorgde voor dat beslissende doelpunt, waarmee het lot van Telstar was bezegeld. Telstar blijft op de zeventiende plek in de eerste divisie staan.

Opstelling Telstar: Koeman (Houweling/46); Kruiver, Apau, Koswal, Plat, Oude Kotte; Overtoom (Kaandorp/32), Van de Loo (Van den Heerik/78); El Kachati (Tahiri/84), Gravenberch, Giousis (Seedorf/46)