Ga naar Content

Alle woningen rondom geweldsincidenten in Purmerend en Middenbeemster dichtgetimmerd

De burgemeester van Purmerend, Ellen van Selm, heeft besloten de twee woningen aan de Weverstraat in Purmerend ook te sluiten. Daarmee zijn alle woningen rondom de geweldsincidenten in Purmerend en Middenbeemster dichtgetimmerd.

Foto: Mischa Korzec/NH Nieuws

Dat heeft de burgemeester naar aanleiding van de tweede aanslag zondagnacht in de Weverstraat besloten. "De meerdere geweldsincidenten die kort na elkaar zijn gebeurd, baren mij veel zorgen. Dit soort geweld hoort hier niet thuis en tolereren wij niet", zegt Van Selm tegen mediapartner RTV Purmerend

Het is de laatste tijd erg onrustig in Purmerend. De afgelopen week waren er schietpartijen op een woning aan de Belthoeve in Middenbeemster en de Purmerenderse Broeierstraat en Weverstraat. Ook ontplofte er een brandbom bij een woning aan de Groenveld in Middenbeemster en zondagnacht op de Weverstraat. De politie gaat er bij de laatste woning vanuit dat het om een vergissing in het criminele circuit. 

Tekst gaat door onder de foto. 

"Het is nu mijn hoogste prioriteit om te zorgen voor de mensen. Zodat de veiligheid en de rust weerkeert", zegt burgemeester Van Selm. "En aan de andere kant heb ik natuurlijk ook contact met de politie. Ze zitten er bovenop. We willen weten wat er gebeurd is."

Naar aanleiding van het geweld zijn op verschillende plaatsen beveiligingscamera's opgehangen, de sluitingsmaatregel komt daar nu extra bovenop. "Ik neem dit besluit op basis van politie-informatie, om de rust terug te brengen in de buurt", zegt Van Selm.

Het is niet bekend tot wanneer het cameratoezicht blijft, aangezien dat tussentijds nog kan worden verlengd. De sluiting van de woningen geldt tot 17 juni. 

Lees ook