Start van hoofdcontent

Purmerend

nl

Huis van Brians vriendin aan de Weverstraat is doelwit van criminelen: "Niet te bevatten"

17 april 2023, 13.19 uur · Aangepast 17 april 2023, 14.48 uur · Door Redactie

Voor Brian Meyer uit Purmerend is de zwartgeblakerde voorgevel het beeld van de nachtmerrie die hij de afgelopen nachten heeft beleefd. Het huis van zijn vriendin is doelwit van een 'crimineel conflict'. Brian: "Het enige wat ik hoorde was geschreeuw en vuur." 

Foto: Brian is slachtoffer van de aanslag in Purmerend - NH Nieuws / Rachel Morssink

De woning van Brians vriendin werd vorige week donderdag beschoten en vandaag was het huis opnieuw doelwit. De politie benadrukt dat het om een vergissing lijkt te gaan uit het criminele milieu. Dit keer schrokken de bewoners en de buurt wakker van een explosie. Daarna ontstond er een brand. 

Tekst gaat verder.

Volgens buurtbewoners was het een rustige buurt. "Het geeft een naar en vervelend gevoel", vertelt een geschrokken buurtbewoner aan NH verslaggever Rachel Morssink. "Dan denk je: 'nou kom op'. Dit is niet normaal." Een andere buurtbewoner geeft aan dat het al veertig jaar een heel rustige buurt is.

Hoge vlammen en veel rook

Dat het allesbehalve normaal is, vindt ook Brian. Het is het huis van zijn vriendin dat doelwit is van de aanslagen. Haar dochtertje en hij sliepen daar op het moment van de schoten en explosie. "Het is vreselijk, niet te bevatten", vertelt Brian geschrokken. "Het enige wat ik hoorde was geschreeuw en vuur. Ik ben niet wakker geworden van een knal. Het schreeuwen was harder." 

Op het moment dat Brian wakker werd, kwamen er volgens hem vlammen van zo'n anderhalve meter hoog uit de voorgevel. "En heel veel rook." Hij sliep op dat moment aan de achterkant en samen met zijn vriendin hebben ze met een emmer eerst het vuur proberen te blussen. "We zijn rustig gebleven." Na het blussen zijn ze via het dakterras van de buren naar beneden gehaald.

Tekst gaat door onder de video.

Hoge vlammen kwamen vannacht uit de voorgevel van het huis van Brian zijn vriendin - aangeleverd

De schrik zit er nu, een paar uur later, flink in. Brian: "Het is vreselijk. Niet te bevatten. Ik heb een leeg gevoel." Hij snapt niet waarom het huis van zijn vriendin doelwit is. "Ik denk dat ze de verkeerde deur hebben. Ik vind het belachelijk. Meer dan belachelijk. Onvoorstelbaar. Je bedenkt het niet." Of de aanslag dan was bedoeld voor zijn buren, wil Brian niet zeggen.

Waarom?

De politie meldde zondag dat er een 20-jarige Purmerender is aangehouden voor deze incidenten. Of er verband is tussen deze aanslagen is, wordt onderzocht. Met het gezin gaat het 'naar omstandigheden goed', maar voorlopig slapen ze niet thuis.