Ga naar Content

LIVE NH Sport: NAC Breda - Telstar en FC Dordrecht - Jong Ajax

Een avondje NAC. Dat staat Telstar vanvond te wachten. Op de ranglijst doen de nummers elf en twaalf nauwelijks iets voor elkaar onder. Je kunt de wedstrijd vanaf 19.00 uur live op NH Radio volgen, net als FC Dordrecht tegen Jong Ajax.

Stadion NAC Breda - Foto: Pro Shots / Marcel van Dorst

Vorig seizoen leverde de wedstrijd in Breda Telstar één punt op. Na een 2-0 achterstand, hielp invaller Gyliano van Velzen zijn ploeg met twee treffers aan een gelijkspel. Dit seizoen begon goed voor de ploeg van trainer Robert Molenaar, maar van de laatste vijf competitiewedstrijden gingen er vier verloren. Jong AZ trakteerde NAC Breda zelfs op een 4-0 nederlaag

Ongeslagen

Telstar zit juist in een goede reeks. Sinds de 3-0 thuisnederlaag tegen Heracles Almelo op 16 september is de ploeg van trainer Mike Snoei ongeslagen. Doordat er liefst vier keer een gelijkspel uitrolde, vertaalt zich dat alleen nog niet in een hoge klassering. De aftrap in het ongetwijfeld zeer goed gevulde Rat Verlegh stadion is om 20.00 uur. Erik-Jan Brinkman doet verslag.

Een slordige 35 kilometer noordelijker neemt FC Dordrecht het op tegen Jong Ajax. Beide clubs staan in de eerste divisie net onder NAC en Telstar, maar zouden met een zege een flinke sprong omhoog kunnen maken. 

Brian Brobbey

In de recente historie speelden beide clubs acht keer tegen elkaar in Dordrecht en slechts één keer verloren de Amsterdamse beloften. Twee jaar geleden werd het 3-1. Brian Brobbey maakte destijds het enige doelpunt voor Jong Ajax. In de meest doelpuntrijke versie (2-5), het jaar ervoor, drukte Noa Lang met twee treffers zijn stempel op de wedstrijd.

Kristian Hlynsson verschalkte Liam Bossin in blessuretijd vanaf de penaltystip - Foto: Pro Shots / Remko Kool

Ook vorig seizoen vielen er veel goals. Het werd toen aan de Krommedijk 3-3. Kristian Hlynsson redde in blessuretijd met een benutte strafschop een punt voor Jong Ajax. De IJslandse middenvelder is dit seizoen basisspeler in het elftal van trainer John Heitinga, maar scoorde pas één keer. FC Dordrecht - Jong Ajax begint om 20.00 uur. Het wedstrijdcommentaar krijg je van Frank van der Meijden.

Uiteraard krijg je in NH Sport een voorbeschouwing op de eredivisietopper van zondag tussen Ajax en PSV en blikken we ook nog even terug op de 2-1 zege van AZ in de Conference League op Dnipro-1. NH Sport is er van 19.00 tot 22.00 uur. Presentatie: Edward Dekker en Robbert van den Heuvel. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52