Start van hoofdcontent

Sport

nl

Kansenregen niet voldoende voor Telstar, Heracles Almelo slaat snoeihard toe

16 september 2022, 21.52 uur · Aangepast 16 september 2022, 23.29 uur · Door Milton Pus

Het zat Telstar niet mee in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. De ploeg had weinig balbezit, maar creëerde ontzettend veel kansen. De Almeloërs sloegen echter keihard toe en wonnen door goals van Emil Hansson, Rigino Cicilia en Nikolai Laursen: 0-3. 

Koen Blommestijn (L) had zijn ploeg meermaals op voorsprong kunnen zetten - Pro Shots / Sonny Lensen

Er was één wijziging in de basisopstelling van Telstar. Anwar Bensabouh, die uitblonk tegen Almere City, is de komende vier tot zes weken uitgeschakeld. Hij werd vervangen door Mihkel Ainsalu. Heracles begon sterker zonder grote kansen te creëren. Telstar kwam steeds beter in de wedstrijd en kreeg een gigantische mogelijkheid via Koen Blommestijn. 

De aanvaller reageerde scherp uit een terugspeelbal van Heracles, maar doelman Michael Brouwer kon ternauwernood redden. Het was Blommestijn die even later ook gevaar stichtte. Zijn kopbal ging rakelings naast. Glynor Plet, de aanvoerder, leek Telstar na een halfuur op voorsprong te koppen. Zijn inzet werd net tegengehouden door Brouwer. Ondanks het aantal kansen was de stand bij de rust nog gelijk.

Tekst gaat verder onder de foto

Emil Hansson juicht na zijn goal tegen Telstar - Pro Shots / Sonny Lensen

Heracles slaat toe

De Velsenaren begonnen uitstekend aan de tweede helft en kregen binnen vijf minuten twee kansen. Eerst zorgde Jonathan Mulder met een afgemeten voorzet voor gevaar. Hier kwam Heracles goed weg, want niemand kon er tegenaan lopen. Daarna was het Christos Giousis die de 1-0 op zijn hoofd, maar hij kopte de bal te zacht in. Het waren de bezoekers, die tegen de verhouding op voorsprong kwamen. 

Emil Hansson schoot de openingstreffer achter Ronald Koeman Jr. 0-1. Nikolai Laursen, een andere aanvaller, had de score moeten verdubbelen. Oog in oog met Koeman Jr. schoof de Deen de bal rakelings naast het doel. Telstar gaf zich echter niet gewonnen en kreeg kansen via Giousis en de ingevallen Delvechio Blackson. Vlak voor tijd gooide Rigino Cicilia het duel helemaal in het slot door de 2-0 te maken. Blackson zorgde nog voor een strafschop, die door Laursen werd benut: 0-3. 

Opstelling Telstar: Koeman jr.; Kruiver, Aktas, Apau (Overtoom/86), Oude Kotte, Mulder (Blackson/68); Ainsalu, Najah (Smit/90), Giousis; Plet (Seedorf/68), Blommestijn (Min/68)

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52