Ga naar Content

LIVE NH Sport met Jong AZ - Telstar en Jong Ajax - VVV-Venlo

Een extra sportuitzending op NH Radio vanavond. Telstar gaat in Wijdewormer op bezoek bij Jong AZ, terwijl Jong Ajax VVV-Venlo ontvangt. Beide wedstrijden zijn rechtstreeks te volgen bij NH Sport. 

Sportpark Kalverhoek - Foto: Pro Shots / Sonny Lensen

Trainer Mike Snoei is dit seizoen met Telstar goed onderweg. Zijn ploeg staat na elf wedstrijden op de twaalfde plaats in de eerste divisie en bij een zege op Jong AZ behoort een sprong naar plek zeven of acht tot de mogelijkheden.

Van de voorgaande vijf keer dat Telstar bij de Alkmaarse beloften speelde, werd er alleen in 2018 gewonnen (0-2). Terell Ondaan maakte destijds beide doelpunten. Ook toen was Snoei de trainer van Telstar. 

Comfortabel

Opvallend bij Jong AZ is dat de ploeg van trainer Maarten Martens zich op het eigen sportpark Kalverhoek heel comfortabel voelt. Vier van de vijf thuiswedstrijden werden gewonnen. De enige verliespartij was tegen PEC Zwolle dat met de grootste moeite de drie punten wist te pakken (2-3). Jong AZ - Telstar begint vanavond om 20.00 uur en Erik-Jan Brinkman verzorgt het wedstrijdcommentaar. 

Mo Ihattaren

Een kilometertje of 25 verderop treft Jong Ajax op sportpark De Toekomst VVV-Venlo. Ook de ploeg van trainer John Heitinga doet het op eigen veld goed. De thuisnederlaag tegen Helmond Sport (0-1) op 7 oktober was de eerste van het seizoen.

De statistieken zeggen verder dat er in de vijf voorgaande confrontaties altijd vier doelpunten of meer vielen. Vorig seizoen wonnen de Amsterdammers zelfs met 6-1. Mo Ihattaren was toen met drie treffers de grote man.

Tekst gaat verder onder de foto.

Jong Ajax-speler Mo Ihattaren maakt een hattrick tegen VVV-Venlo - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

Omdat veel ploegen in de middenmoot dichtbij elkaar staan, kan ook Jong Ajax bij winst een mooie slag slaan. Het talententeam klimt in dat geval met stip van plek elf naar plaats zes. Frank van der Meijden houdt je op de hoogte van de ontwikkelingen in Amsterdam.

NH Sport is er van 19.00 tot 22.00 uur. Presentatie: Edward Dekker.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52