Ga naar Content

Crisis na nieuwe verliespartij bij AZ? Niet volgens trainer Pascal Jansen

Drie wedstrijden op rij verliezen. Dat is wennen voor AZ dat tot vorige week in de eredivisie ongeslagen was en fier aan kop ging in de Conference League. Je zou voorzichtig van een crisis kunnen spreken, maar daar wil trainer Pascal Jansen niets van weten. "Dat denk ik niet, maar het is niet prettig als je drie keer op rij verliest."

AZ druipt af na nederlaag bij Excelsior - Foto: Pro Shots / Mischa Keemink

Bij aanvoerder Jordy Clasie kwam direct na het laatste fluitsignaal van de verloren uitwedstrijd tegen Excelsior (2-1) de stoom uit zijn oren. "We zaten in een fantastisch ritme en moeten naar onszelf kijken. We kunnen geen wedstrijden op 95 of 98 procent winnen", aldus Clasie voor de camera van ESPN.  

"Dit is een van de eerste keren dat ik de trainer écht boos heb gezien"

AZ-aanvoerder Jordy Clasie

Na een zeer slechte eerste helft donderde het in de kleedkamer, vertelde Clasie. "Dit is een van de eerste keren dat ik de trainer écht boos heb gezien. Iedereen was boos en gefrustreerd. Dit was AZ-onwaardig."

Jansen zei even later bij ESPN dat hij vindt dat spelers en staf zich moeten schamen voor de eerste 45 minuten. "De eerste helft was ver beneden alle niveaus die wij nastreven." In de 38e minuut greep de trainer hard in en wisselde hij Van Brederode en Dekker voor Barasi en Sugawara. "Er moest iets gebeuren. Je kunt wachten tot de rust, maar dat hebben we niet gedaan, omdat we een impuls wilden creëren binnen de selectie."

"Als je een topclub wilt zijn en dat willen wij, dan hoort het wel crisis te zijn"

AZ-speler Dani de Wit

Volgens Dani de Wit is het niet gek dat de buitenwacht na de derde verliespartij het woord crisis in de mond neemt. "Als je een topclub wilt zijn en dat willen wij, dan hoort het wel crisis te zijn. Al is crisis een woord op zich. Het is slecht en daar zijn wij allemaal van overtuigd."

Jansen sluit zich aan bij de woorden van Clasie dat AZ vooral naar zichzelf moet kijken. "Vandaag was de wedstrijdinstelling niet goed. Dat hebben we zelf in de hand. Dat vind ik een kwalijkere zaak."

Donderdag speelt AZ in de Conference League uit tegen FC Vaduz uit Liechenstein. De volgende eredivisiewedstrijd is zondag 30 oktober. AZ gaat dan op bezoek bij FC Volendam.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52