Telstar naar volgende ronde beker dankzij nipte zege op buurman Koninklijke HFC

Telstar heeft zich dankzij een overwinning op Koninklijke HFC verzekert van een plek in de tweede ronde van de KNVB-beker. De ploeg van Mike Snoei won op bezoek in Haarlem de streekderby met 0-1 dankzij een doelpunt van Christos Giousis. "Wij zitten in een geweldige periode", sprak een glunderende Telstar-trainer Mike Snoei na afloop.

Glynor Plet probeert het met een omhaal - Foto: Pro Shots / Sonny Lensen

Telstar-trainer Mike Snoei voerde voor het duel tegen Kon. HFC maar één wijziging door ten opzichte van de knappe 2-1 overwinning op Roda JC. Mihkel Ainsalu begon op het middenveld ten koste van Tom Overtoom.

In het eerste half uur was er helaas vrij weinig te beleven voor de toeschouwers op Sportpark Spanjaardslaan. In de 31ste minuut kwam Telstar uit het niets toch op voorsprong. Een mooie combinatie over links werd uiteindelijk afgerond door Christos Giousis. De Griekse aanvaller schoot de bal net buiten bereik van Kon. HFC-doelman Mitchel Michaelis in de touwen.

Tekst gaar verder onder de video.

Mike Snoei: "Wij zitten in een geweldige periode" - NH Nieuws

Weinig kansen

De thuisploeg kwam nauwelijks tot kansen en vlak voor rust had Telstar-aanvoerder Glynor Plet ook nog eens de uitgelezen kans om de score te verdubbelen. De ervaren spits had echter zijn vizier nog niet op scherp staan en stuitte op Michaelis. Beiden ploegen zochten daarom de kleedkamer op voor de rust bij een 0-1 stand voor de bezoekers uit Velsen-Zuid.

Quinten Dekkers kan niet voorkomen dat Christos Giousis de 0-1 scoort - Foto: Pro Shots / Sonny Lensen

In het tweede bedrijf kon Koninklijk HFC wederom maar moeilijk tot mogelijkheden komen en ook Telstar was niet bij machten om de buurman uit Haarlem nog een keer pijn te doen. Tien minuten voor tijd kreeg de ploeg van Gertjan Tamerus nog wel een grote kans uit een hoekschop. Jim Hulleman kreeg de bal plotseling voor zijn voeten, maar de aanvoerder van Kon. HFC schoot van dichtbij over. "Wij zijn niet afgetroefd. Wij hebben alleen verloren", waren de woorden van Koninklijke HFC-trainer Gertjan Tamerus na afloop.

Koninklijke HFC-trainer Gertjan Tamerus: "Zijn niet afgetroefd. Wij hebben alleen verloren" - NH Nieuws

Slotoffensief

De poging van Hulleman bleek het startschot te zijn van het slotoffensief van de Haarlemmers. De thuisploeg ging nadrukkelijk opzoek naar de gelijkmaker, maar ondanks een aantal hachelijke momenten voor het doel van Ronald Koeman jr. bleef het bij een krappe zege voor Telstar.

Door de overwinning gaat Telstar door naar de tweede ronde van het nationale bekertoernooi. De eerstvolgende wedstrijd voor de Witte Leeuwen is aanstaande maandag tegen Jong AZ. Aftrap in Wijdewormer is om 20.00 uur.

"Voetbal is mooi, maar het gezin staat op nummer één"

telstar-verdediger delvechio blackson

Bijzondere weken

Voor Telstar-verdediger Delvechio Blackson zijn het bijzondere weken. Zijn vrouw is in verwachting van een tweeling en kan ieder moment bevallen. "Het kan zijn dat ik tijdens een wedstrijd van het veld moet. Voetbal is mooi, maar het gezin staat op nummer één", aldus Blackson.

Bijzonder weken voor Telstar-verdediger Delvechio Blackson - NH Nieuws

Opstelling Koninklijke HFC: Michaelis; Dekkers (Brandsma/46), Morgan (Heeremans/88), Offerhaus, Hulleman, Hilton; Tros, Vlak; Van den Ban (Castien/70), Eddahchouri, Noordmans (Camara Bos/70)

Opstelling Telstar: Koeman jr.; Mulder, Apau, Aktas, Blackson, Kruiver (Liesdek/67); Najah, Ainsalu, Giousis; Plet (Soares/90+6), Min

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app.