Telstar houdt knap stand en verslaat Roda JC

Het is Telstar opnieuw gelukt om te winnen. De Witte Leeuwen scoorden twee keer in het eerste kwartier tegen Roda JC. Uiteindelijk bleek dat voldoende voor de zege: 2-1 David Min, Glynor Plet en Dylan Vente maakten de goals.

Telstar viert de 2-0 van Glynor Plet - Foto: Pro Shots/Remko Kool

De opstelling van Telstar was ongewijzigd in vergelijking met de gewonnen wedstrijd tegen Jong PSV. Supporters van Roda JC ontbraken in Velsen-Zuid. De harde kern had zich dusdanig misdragen tegen VVV-Venlo, dat de plaatselijke driehoek het niet aandurfde ze naar Velsen-Zuid te laten komen.

Overstapje Plet

Door een fraai overstapje van Glynor Plet stond David Min in de 12e minuut opeens oog in oog met Moritz Nicolas. De huurling van RKC kapte de doelman beheerst uit en schoot hard binnen: 1-0.

Enkele minuten later werd de voorsprong van de Witte Leeuwen verdubbeld. Roda-speler Lennerd Daneels gooide zich voor een voorzet van Jonathan Mulder. Volgens scheidsrechter Pol van Boekel maakte Daneels daarbij hands en gaf hij een penalty aan Telstar. Glynor Plet benutte het buitenkansje dankbaar: 2-0.

Daarmee zaten de Velsenaren binnen een kwartier op rozen. Een vrije trap van Christos Giousis ging daarna net over, terwijl ook Jonathan Mulder het doel te hoog zocht. Roda kon hier alleen een slap schotje van Bryan Limbombe tegenover stellen.

Tekst gaat verder onder de foto

David Min (l) maakte opnieuw een goal voor Telstar - Foto: Pro Shots / Remko Kool

Wel blaffen, niet bijten

De Limburgers zorgden in de tweede helft voor het eerste gevaar. Een poging van Romano Postema ging net naast. Dat bleek een startschot voor een fase waarin Roda nadrukkelijk op zoek ging naar de aansluitingstreffer. Telstar had het lastig, maar bleef overeind. Aan de andere kant kon Plet nét niet bij een voorzet voor Giousis, waardoor Roda hoop hield. Pas in de 94e minuut lukte het de topscorer van de eerste divisie,Dylan Vente om Ronald Koeman jr. te passeren. De 2-1 kwam te laat om het nog spannend te maken.

Telstar won daardoor voor de tweede week op rij. Jong PSV was in de vorige wedstrijd de tegenstander. Door de zege stijgen de Witte Leeuwen naar de gedeelde tiende plek. Jong Ajax heeft evenveel punten, maar een beter doelsaldo (+2 om -5).

Opstelling Telstar: Koeman; Kruiver, Apau, Aktas, Blackson, Mulder; Overtoom (Van Wetten/89), Najah; Min, Plet (Ainsalu/74), Giousis