Start van hoofdcontent

VELSEN-ZUID

nl

Telstar-spits Glynor Plet scoort eindelijk weer: "Wel vaker een tijdje droog gestaan"

14 oktober 2022, 23.38 uur · Aangepast 15 oktober 2022, 01.33 uur · Door Edward Dekker

Na zes wedstrijden zonder doelpunt, schoot Glynor Plet weer een keertje met scherp. De aanvaller van Telstar maakte vanaf de strafschopstip de 2-0 tegen Roda JC. Vorige week scoorde Christos Giousis tegen Jong PSV vanaf elf meter, maar de 35-jarige Plet maakte vanavond duidelijk dat hij bovenaan het lijstje staat.   

Glynor Plet neemt voortaan weer de strafschoppen bij Telstar - NHSport/Edward Dekker

Plet was begin dit seizoen ook de man die tegen Helmond Sport (2-1) de penalty nam. Des te opvallender dat hij dat vorige week aan de Griek overliet. "Ik gunde hem die, maar ik heb hem wel laten weten dat ik de volgende graag neem", maakt Plet de hiërarchie duidelijk. Voor Plet betekende het pas zijn derde doelpunt van het seizoen. 

De vreugde over het binnenhalen van de drie punten tegen de nummer vijf van de ranglijst was groot. Ook bij trainer Mike Snoei, die vond dat Telstar één van de beste wedstrijden van het seizoen had gespeeld. 

Telstar speelde volgens Mike Snoei tegen Roda JC de beste wedstrijd van het seizoen - NH Sport/Edward Dekker

"Dit was wel een hele leuke eerste helft en dat moet een beetje de standaard worden. Het zal moeilijk worden, maar de jongens moeten met minder geen genoegen nemen", aldus Snoei die zijn ploeg van de dertiende naar de gedeelde tiende plaats ziet opklimmen. 

Koninklijke HFC-uit

Dinsdag gaat Telstar in de eerste ronde van het KNVB-bekertoernooi op bezoek bij Koninklijke HFC. Vier jaar geleden vlogen de Velsenaren er bijna uit tegen de tweedeklasser. Snoei: "Ik had de jongens graag twee dagen vrij gegund, maar ik wil per se een bekerronde verder.  Als wij het maximale brengen, zijn we beter dan HFC. Als we twintig procent minder brengen, krijgen we het daar superzwaar." 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52