Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Ajax huurt Italiaanse pinchhitter Lucca (21) voor een seizoen

4 augustus 2022, 21.36 uur · Aangepast 21.58 uur · Door Milton Pus & AT5

Ajax heeft een tweede spits binnen, Lorenzo Lucca mag zich in ieder geval één seizoen Ajacied noemen. De Amsterdammers huren de Italiaanse spits van de Serie B-club AC Pisa. De club heeft ook een optie tot koop in het huurcontract bedongen.

Lorenzo Lucca in actie voor Pisa - Pro Shots / SIPA USA

Als de Amsterdammers Lucca na een seizoen langer bij de club willen houden, dan kunnen ze de spits voor een bedrag van tien miljoen euro definitief overnemen. Zo weet De Telegraaf te melden. Met de komst van Lucca lijkt Ajax de wensen van trainer Alfred Schreuder voor in de punt van de aanval te hebben vervuld. 

Tekst gaat verder onder de tweet

De nieuwe Ajax-trainer was, naast de terugkeer van Brian Brobbey, nog op zoek naar een zogenoemde pinchhitter. Een spits die moeizaam lopende wedstrijden kan openbreken. Met de komst van de twee meter lange Lucca heeft Schreuder zijn gewenste tweede spits achter de hand.

De jonge spits speelde bij de Italiaanse tweededivisionist in totaal 35 wedstrijden. Daarin wist Lucca zes keer een doelpunt te maken en vier keer een assist te geven. Hij heeft ook vijf interlands mogen spelen voor Italië Onder 21, daarin wist hij twee keer te scoren.

Aanwinsten

De Amsterdammers zijn bezig aan een drukke transferzomer. Eerder werden Steven Bergwijn, Calvin Bassey, Francisco Conceição, Owen Wijndal en Brobbey al aangetrokken. De eerste competitiewedstrijd van Ajax is komende zaterdag tegen Fortuna Sittard. De aftrap in Sittard is 16.30 uur, maar het is nog onduidelijk of Lucca direct inzetbaar is. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • NH Sport is vanaf maandag 29 augustus weer op tv te zien om 17.10 uur 
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52