Ga naar Content

Portugees Francisco Fernandes Conceição tekent vijfjarig contract bij Ajax

De 19-jarige Francisco Fernandes Conceição verhuist van FC Porto naar Amsterdam. De vleugelaanvaller uit Portugal tekent een contract voor vijf seizoenen bij de Amsterdammers tot medio 2027. 

Foto:

Ajax betaalt naar verluidt een transfersom van vijf miljoen euro voor het 19-jarige talent. Hij is hiermee de vierde aanwinst voor de club deze zomer. Gisteren werd duidelijk dat de 22-jarige verdediger Calvin Bassey ook naar Amsterdam komt. Owen Wijndal en Steven Bergwijn staan al vast. 

Conceição speelde ondanks zijn leeftijd al vijftig wedstrijden in het eerste team van FC Porto. In 2015 begon hij bij de jeugd van Sporting CP en in 2018 maakte hij de overstap naar Porto. Sinds 2021 komt hij uit voor het eerste eltal van de de club die nu onder leiding staat van zijn vader Sérgio Conceição. 

Of Conceição gaat aansluiten bij het trainingskamp van Ajax in het Oostenrijkse Saalfelden is nog niet duidelijk. Het team van Alfred Schreuder speelt daar zaterdag een vriendschappelijke wedstrijd tegen Eintracht Frankfurt. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app.

Download on the App StoreOntdek het op Google Play