Ga naar Content

Reserveteam van Ajax blijft steken op gelijkspel tegen Almere City

Een dag na de verloren Johan Cruijff Schaal (5-3 tegen PSV) stonden een aantal spelers van Ajax alweer op het veld. Tegen Almere City FC speelden de Amsterdammers met onder andere Brian Brobbey en Calvin Bassey met 1-1 gelijk tegen de eerstedivisionist.

Ajax komt in oefenwedstrijd niet voorbij Almere City - Foto: Pro Shots / Ron Baltus

Hoewel veel spelers van Ajax gisteren nog minuten maken in de spectaculaire wedstrijd tegen PSV, waren de Amsterdammers niet superieur in Almere. Doelman Remko Pasveer moest in de openingsfase een aantal keren in actie komen. De grootste kans ontstond na een te korte terugspeelbal van Bassey, waarna Tijmen Wildeboer alleen op Pasveer afging, maar de keeper vakkundig ingreep.

Brobbey

Het was toch Ajax dat op voorsprong kwam na een half uur spelen. Sean Klaiber profiteerde van een slechte uittrap van oud-Volendam doelman Nordin Bakker. De vleugelverdediger bezorgde de bal bij Brobbey, die voor de 0-1 tekende.

Tekst loopt door onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Almere City was niet onder de indruk en bleef zich inspannen. De weergoden waren in Almere niet goed gezind, want het veld werd alsmaar natter en natter. Ajax oogde daarnaast ook laks en ongeïnspireerd, waardoor Almere op gelijke hoogte kon komen. Ilias Alhaft gaf de bal voor op Joey Jacobs, die Pasveer kansloos liet en de gelijkmaker binnenkopte.

Ajax sluit de oefencampagne dus af met een 1-1 gelijkspel tegen Almere City FC. Volgende week zaterdag begint het met een uitwedstrijd aan de competitie. Om 16.30 uur begint het dan aan de wedstrijd tegen Fortuna Sittard,

Opstelling Ajax: Pasveer; Klaiber (Fitz-Jim/46), Schuurs, Bassey (Pierie/62), Baas; Regeer (Gooijer/75), Hlynsson, Ünüvar (Warmerdam/83); Conceição (Hansen/75), Brobbey (Rasmussen/62), Daramy (Bandé/62)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • NH Sport is vanaf maandag 29 augustus weer op tv te zien om 17.10 uur 
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52