Ga naar Content

Owen Wijndal is van Ajax; AZ ontvangt tien miljoen vanuit Amsterdam

De transfer van AZ-aanvoerder Owen Wijndal naar Ajax is rond. Onlangs kwamen de clubs al tot een akkoord over de transfersom. In Amsterdam tekent de 22-jarige Wijndal een vijfjarig contract dat hem tot en met de zomer van 2027 aan de regerend landskampioen bindt.

AZ-aanvoerder Owen Wijndal in de wedstrijd tegen RKC Waalwijk - Foto: Orange Pictures

Vorig seizoen verlengde Wijndal zijn contract bij AZ tot en met de zomer van 2025. Daarin werd afgesproken dat de elfvoudig international voor een gelimiteerde transfersom van 10 miljoen euro mocht vertrekken. Wijndal is de tweede grote aankoop van Ajax deze zomer. Vorige week werd ook de komst van Steven Bergwijn bevestigd. 

Wijndal kan mogelijk vrijdag zijn officieuze debuut voor Ajax maken. Dan is op De Toekomst een oefenduel met het Belgische KAS Eupen. In die wedstrijd zullen veel internationals van Ajax voor het eerst in deze voorbereiding hun opwachting maken.

Afspraken

Wijndal speelde in de voorbereiding op het nieuwe seizoen nog geen enkele oefenwedstrijd voor AZ, omdat de clubs daar al afspraken over hadden gemaakt. "Achter de schermen speelt het nodige", zei trainer Pascal Jansen daarover.

Wijndal maakte in 2017 zijn debuut voor AZ in de met 2-4 verloren wedstrijd tegen PSV. Sindsdien speelde de linkervleugelverdediger in totaal 142 wedstrijden in het eerste van de Alkmaarse club en wist hierin 4 keer te scoren. Afgelopen seizoen was Wijndal aanvoerder van de ploeg van trainer Pascal Jansen. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.
Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • NH Sport is vanaf maandag 29 augustus weer op tv te zien om 17.10 uur 
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52