Kleine nederlaag AZ op Griekse bodem tegen Olympiakos Piraeus

Door een doelpunt vlak voor rust heeft AZ de oefenwedstrijd in Griekenland tegen Olympiakos Piraeus met 1-0 verloren. Een rake kopbal van Pape Abou Cissé bleek uiteindelijk de enige treffer van de wedstrijd.

Doelman Hobie Verhulst hield zijn ploeg meermaals op de been - Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

Zonder de geblesseerde Yukinari Sugawara en Jesper Karlsson begon AZ de oefenwedstrijd matig tegen Olympiakos. De Grieken leken de eerste kans van de wedstrijd te krijgen, maar die werd door Pantelis Hatzidiakos in de kiem gesmoord. Een speldenprikje van Giorgos Masouras werd door goalie Hobie Verhulst, die de hele wedstrijd speelde, simpel gepakt. Op slag van rust kwam de thuisploeg op voorsprong via Pape Abou Cissé. De verdediger kopte raak uit een corner.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Het niveau werd er in de tweede helft niet beter op, mede door de vele wisselingen op het veld. Philip Zinckernagel kon uithalen in de zestien van de Alkmaarders, maar zijn inzet ging naast het doel.

Het duurde tot de 79e minuut voordat AZ een noemenswaardige kans kreeg. Sam Beukema knalde de bal van afstand snoeihard rakelings naast. In de blessuretijd hield Verhulst zijn ploeg nog op de been met een prima redding. De Alkmaarders kwamen er in de tegenaanval nog gevaarlijk uit. Het lukte Jens Odgaard, Jelle Duin en Mees de Wit allen niet om te scoren in dezelfde aanval. Daardoor eindigde de oefenwedstrijd in 1-0.

Na de 3-1 overwinning op PEC Zwolle in Dikrshorn en het 2-2 gelijkspel tegen PAOK Saloniki de eerste nederlaag voor de ploeg van trainer Pascal Jansen in de voorbereding. Het volgende oefenduel is 16 juli tegen KVC Westerlo.

Opstelling AZ: Verhulst; Witry (De Jong/86), Hatzidiakos (Dekker/86), Beukema, Kerkez (M. De Wit/61); Reijnders (Schouten/86), D. De Wit (Van Brederode/75), Midtsjø (Koopmeiners/61); Evjen (Odgaard/61), Pavlidis (Duin/75), Lahdo (Barasi/75).