Start van hoofdcontent

ALKMAAR

nl

Aanvoerder Owen Wijndal verlengt contract bij AZ tot de zomer van 2024

18 maart 2022, 08.32 uur · Aangepast 18 maart 2022, 17.06 uur · Door Edward Dekker

Na de teleurstellende uitschakeling door Bodø/Glimt volgt er nu ook goed nieuws uit Alkmaar. AZ is erin geslaagd het contract met aanvoerder Owen Wijndal met één jaar te verlengen, tot medio 2024.

Owen Wijndal in duel met PSV'er Ritsu Doan - Pro Shots / Marcel van Dorst

De onderhandelingen liepen al een tijd en witte rook liet lang op zich wachten. Het is een publiek geheim dat de linksback graag een mooie transfer wil maken en dat AZ een transfersom wil incasseren bij een eventueel vertrek van de international. Vlak voor de halve finale van het KNVB-bekerduel werd duidelijk dat Ajax geïnteresseerd is in Wijndal.

Tekst gaat verder onder de video.

Owen Wijndal over interesse van Ajax en contractverlenging bij AZ - NH Nieuws

Niet transfervrij de deur uit

"Een contract tekenen is altijd een speciaal moment", zegt Wijndal op de website van de club. "Ik had nog maar een eenjarig contract, dan loop je het risico transfervrij de deur uit te lopen. Maar ik heb hier zoveel meegemaakt en zoveel aan AZ te danken dat ik dat niet wil. We hebben daarom nu goede afspraken gemaakt, waardoor ik de club help en de club mij helpt."

"Uiteindelijk wil ik een mooie stap maken, maar ik ben nu de trotse aanvoerder van AZ en heb het hier hartstikke naar mijn zin"

AZ-aanvoerder Owen Wijndal

"Uiteindelijk wil ik een mooie stap maken, maar ik ben nu de trotse aanvoerder van AZ en heb het hier hartstikke naar mijn zin. Dit seizoen wil ik met de ploeg zo hoog mogelijk eindigen in de competitie. Daar gaan we alles voor doen."

De 22-jarige Wijndal maakte in 2017 zijn debuut in het eerste elftal van de Alkmaarders. Sinds 2019/2020 is hij een vaste waarde, nadat hij Thomas Ouwejan uit de basis had gespeeld. 

Frank de Boer liet Wijndal in 2020 debuteren voor Oranje. Inmiddels heeft hij elf interlands achter zijn naam staan.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]