Ga naar Content

GGD's treffen maatregelen voor deze en volgende storm

Storm Dudley is nog niet uitgeraasd of storm Eunice staat alweer voor de deur. Een aantal Noord-Hollandse GGD's sluit daarom tijdelijk de deuren van de test- of vaccinatielocatie, andere houden de storm goed in de gaten. 

Foto: NH Nieuws

Storm Eunice raast waarschijnlijk harder over de provincie dan Dudley. Morgenmiddag zal de wind weer toenemen. GGD Hollands Noorden houdt de vaccinatielocaties in Alkmaar en Middenmeer vandaag dicht. Ze blijven dicht tot en met zaterdag. Met mensen die een vaccinatieafspraak gepland hadden, wordt contact opgenomen om een nieuwe afspraak te maken. Zondag zijn mensen weer welkom voor een vaccinatie. 

De GGD Zaanstreek-Waterland heeft de testlocaties in Krommenie, Purmerend en Zaandam gesloten vanwege de harde wind. Deze blijven vandaag en morgen dicht. 

De GGD Amsterdam-Amstelland sluit morgen om 12.00 uur de paviljoens en vanaf 13.00 uur gaan ook de overige locaties dicht, zo laat een woordvoerder weten. In eerste instantie zou de locatie in de RAI openblijven, maar omdat niet gegarandeerd kan worden dat het personeel veilig van en naar het werk kan, wordt ook deze locatie gesloten. 

Uit de wind

Een woordvoerder van de GGD Gooi en Vechtstreek laat weten dat hun locaties niet dichtgaan. "De testlocatie in Bussum zit op het moment fijn beschut", vertelt ze. Vorig jaar moest de drive-thru testlocatie nog even dicht tijdens een storm, omdat er te veel wind onder kon komen. Die tent is er nu niet meer.

"De testlocatie in Huizen zit in een soort containers, dus dat is ook stevig genoeg." Ook heeft de GGD nog een vaccinatielocatie in Hilversum. "Dat is wel een tent, maar die is stevig genoeg. Kortom, alles blijft gewoon open", besluit de woordvoerder. 

Alle GGD test- en vaccinatielocaties in regio Kennemerland sluiten morgen vanaf 12.30 uur. Dit meldt Harm Groustra, woordvoerder GGD Kennemerland. Hoe lang de test- en vaccinatielocaties gesloten blijven, moet nog blijken. Groustra vertelt dat de locaties in principe alleen morgen gesloten zullen zijn.

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.