Ga naar Content

Drie tips over zware mishandelingen op Mallorca, maar gouden tip ontbreekt nog

De recherche heeft na de uitzending van Opsporing Verzocht van gisteravond drie tips gekregen over de zware mishandelingen op het Spaanse eiland Mallorca van afgelopen zomer,  Waar de tips zich precies op richten is niet duidelijk, al staat volgens de politie wel vast dat de gouden tip er nog niet tussen zit. 

Foto: NOS

Justitie loofde gisteren een beloning van 15.000 euro uit voor de gouden tip in het onderzoek naar de zware geweldsincidenten op Mallorca, afgelopen zomer.

Een groep Gooise jongens wordt daar verdacht van de doodslag van Carlo Heuvelman, enkele pogingen tot doodslag en openlijk geweld. Dat gebeurde voor een café in badplaats El Arenal en op de boulevard van het stadje. Acht jongens uit de groep van dertien Gooise vakantiegangers zijn ondertussen door de Nederlandse politie aangewezen als verdachten, vijf van hen staan komende week voor het eerst voor de rechter

'Mogelijk cruciale' getuige

Er wordt nu onder meer gezocht naar een 'mogelijk cruciale' getuige van het geweld. Het gaat om een man die de vooral de zware mishandelingen van Heuvelman van dichtbij heeft gezien en zeer waarschijnlijk ook gefilmd heeft.

De man - vermoedelijk een Nederlandse man met een lichtblond haar en een Amsterdams accent - staat op beeldmateriaal van andere getuigen. 

Onderzoek naar mishandelingen

De politie benadrukt dat zijn mogelijke beeldmateriaal kan helpen om tot in de details duidelijk te krijgen wat er die bewuste uitgaansnacht op Mallorca precies is gebeurd en wie welke rol speelde. Zelfs als de getuige geen videobeelden heeft, wil de recherche hem graag spreken. Benadrukt wordt dat de man niet als verdachte, maar echt als getuige wordt gezien. 

Naast de zoektocht naar de tot nu toe verder onbekende getuige, roept de politie ook enkele anonieme tipgevers op om zich nog een keer te melden. De recherche heeft nog een aantal aanvullende vragen. 

Lees ook

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]