Ga naar Content

Vijf Mallorca-verdachten volgende maand voor het eerst voor de rechter

Vijf Gooise verdachten van de zware mishandelingen op Mallorca van afgelopen zomer, staan volgende maand voor het eerst voor de rechter. Dat maakt de rechtbank bekend. Het gaat om een eerste pro-formazitting, als voorbereiding op de verdere strafzaak tegen hen.

Foto: NOS

Het gaat om de vijf verdachten die nu nog vastzitten. Het gaat onder meer om hoofdverdachten Sanil B., Hein B. en Mees T., die door justitie worden verdacht van de doodslag op Carlo Heuvelman. Daarnaast worden alle vijf de verdachten verdacht van één poging tot doodslag en twee verdachten worden óók verdacht van een tweede poging tot doodslag.

Justitie verdenkt nog een vierde Hilversummer van het dodelijke geweld tegen Carlo Heuvelman. Het gaat om Lukas O., van de acht verdachten de zesde die werd gearresteerd. Het voorarrest van O. werd drie weken geleden onverwacht niet verlengd, omdat de raadkamer van de rechtbank onvoldoende bewijs tegen hem zag. Justitie ziet hem echter nog steeds als een van de hoofdverdachten.

Acht verdachten

Alle verdachten van de zware mishandelingen op Mallorca - tot nu toe acht - zullen zich op een later moment voor de rechter moeten verantwoorden voor hun daden. Dat doen ze straks tegelijkertijd, zo laat justitie weten. Hun zaken worden 'gevoegd', zoals dat juridisch heet.

Wanneer de verdachten hun strafeis uiteindelijk horen, moet nog worden bepaald. 

Lees ook

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]