Ga naar Content

Advocaat nabestaanden: "Tamar (14) is na dodelijke aanrijding versleept"

Het lichaam van de 14-jarige Tamar uit Marken zou kort na de dodelijke aanrijding van vorig jaar zijn verplaatst. Dit meldt advocaat van de nabestaanden Sébas Diekstra op Twitter. Verkeersongevallenanalisten hebben dit geconcludeerd. Andere deskundigen doen nog verder onderzoek naar de zaak.

Foto: NH Nieuws/Floris van der Woude

De 14-jarige Tamar kwam 25 juli vorig jaar om het leven aan de Zeedijk in Zuiderwoude. Ze was van huis weggelopen, omdat ze niet op tijd naar bed wilde. Haar lichaam werd langs de dijk gevonden.

De 28-jarige man uit Duitsland die Tamar doodreed, kreeg onlangs een geldboete van 1.500 euro van het Openbaar Ministerie omdat hij onvoldoende op de weg had gelet. Volgens het OM had de man geen ernstige verkeersfouten gemaakt bij het ongeluk. De bestuurder keek naar eigen zeggen op de navigatie-app van een telefoon en voelde zijn stuur trillen. "Hij concludeerde dat hij door een gat in de weg reed, of over iets heen", verklaarde het OM eerder. 

Vervolgonderzoek

Een van de onderzoekers is ongevallenanalist Willem Baan Hofman. "Wij hebben de opdracht gekregen om naar de zaak te kijken en we hebben het politiedossier ingezien", zegt hij tegen NH Nieuws. "We kunnen zeggen dat de sporen die zijn gevonden niet op natuurlijk wijze plaats kunnen vinden." 

Volgens het OM is ook "uitgebreid" onderzocht of het lichaam van het meisje versleept of verplaatst zou zijn, maar hier waren geen aanwijzingen voor. "Het DNA van de bestuurder van de auto is ook niet aangetroffen op het lichaam", zegt het OM. In een reactie zegt het OM dat er geen duidelijkheid is over hoe het lichaam in de berm is gekomen. "We zullen de rapportage van dit onderzoek afwachten."

Willem Baan Hofman denkt dat de zaak verder onderzocht moet worden. "Er moeten andere verklaringen komen voor die sporen, die verklaringen moeten onderzocht worden." Advocaat Diekstra zegt dat er op dit moment door andere deskundigen onderzoek wordt gedaan. De familie wacht dit vervolgonderzoek af. In juni zei advocaat Diekstra al dat hij de zaak "grondig" ging bestuderen. "Dit om na te gaan hoeveel aanleiding er is om verdere vervolging rondom deze doodrijding af te dwingen." 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]