Start van hoofdcontent

MARKEN

nl

Familie van Tamar na aanhouding verdachte: "Vertrouwen in OM en gerechtigheid voor Tamar"

11 september 2020, 13.32 uur · Aangepast 11 september 2020, 17.31 uur · Door Redactie

MARKEN - De familie van Tamar heeft vertrouwen in het rechtssysteem. Dat zegt woordvoerder van de familie Richard de Weijze, nadat eerder vandaag bekend werd dat er een 28-jarige Duitser is aangehouden die wordt verdacht betrokken te zijn bij de dood van de tiener.

Foto: NH Nieuws

"Het is weer een puzzelstukje in een heel grote puzzel. Er komt steeds iets meer naar boven", zegt De Weijze tegenover NH Nieuws. "Er is een ding dat de familie heel belangrijk vindt: gerechtigheid voor Tamar."

De Duitser wordt op dit moment alleen verdacht van het verlaten van het ongeval. Omdat dat volgens de wet geen strafbaar feit is waarvoor voorlopige hechtenis is toegestaan, mag de man de rest van het onderzoek voorlopig in vrijheid afwachten. "Dat is nu eenmaal zoals het rechtssysteem schijnbaar werkt. Uiteindelijk kan de familie hier niet veel mee, echt duidelijk is het nog niet allemaal."

Vertrouwen in OM

Volgens de woordvoerder van de familie wordt het nu vooral een juridische aangelegenheid. "De familie heeft alle vertrouwen in het Openbaar Ministerie en dat dit tot een einde komt waarbij er gerechtigheid komt voor Tamar." 

De 14-jarige Tamar kwam in de nacht van 25 juli om het leven. Haar lichaam werd gevonden in de berm van de Zeedijk in Zuiderwoude. Ze was eerder op de avond weggelopen van haar ouderlijk huis in Marken na een woordenwisseling met haar ouders.

Verslaggever Mischa Korzec doet verslag vanaf Marken

Opluchting en boosheid op Marken - NH Nieuws

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.