Start van hoofdcontent

MARKEN

nl

Vraagtekens onder Markers na boete voor chauffeur die 14-jarige Tamar doodreed

17 juni 2021, 20.59 uur · Aangepast 17 juni 2021, 21.11 uur · Door Daphne Adrichem

Hoewel het Openbaar Ministerie de 28-jarige man die vorig jaar zomer de 14-jarige Tamar uit Marken doodreed een boete heeft opgelegd, hebben veel dorpsbewoners nog vragen over de zaak. De automobilist kreeg een geldboete omdat hij tijdens het ongeval niet goed oplette, zo heeft het OM geoordeeld. 

Foto: Ronald Franke

"Ik vind het vreselijk triest en het wordt er niet beter op, daar kom je nooit meer vanaf", vertelt een man uit Marken over het ongeval vorig jaar zomer aan NH Nieuws. 

Op 25 juli 2020 rond 3.05 reed de 28-jarige man over de N518 richting Marken. Tijdens het rijden zou de man op zijn navigatie-app op zijn telefoon gekeken hebben, waarbij hij zijn stuur voelde trillen. Zo liet het OM eerder weten: "Hij concludeerde dat hij door een gat in de weg reed, of over iets heen."

Boete 

De bestuurder moet een boete van 1.500 euro betalen. Door de ernst van de gevolgen is de boete hoger dan gebruikelijk. "Door onvoldoende op te letten, was hij niet in staat de auto te stoppen binnen de afstand waarover hij de weg kon overzien en waarover deze vrij was. Hiermee heeft hij een verkeersovertreding begaan en daar krijgt hij een boete voor", aldus het OM. 

"Waardeloos, dit is geen straf, als je veel geld moet betalen"

Inwoner Marken

Veel inwoners zijn een jaar na de gebeurtenis nog flink bezig met het voorval. "Het ebt langzaam weg, dat moet ook. Maar dan lees je dit bericht vanmorgen in de krant en is het bij ons ook direct weer terug. Dan ben je nog niet eens direct betrokken", vertelt een inwoner van Marken. 

"Ik denk dat de straf terecht is, maar dat neemt niet weg dat het voor beide partijen een hele trieste zaak is", vertelt een andere inwoner. "Het lost de uitspraak niet op. Waarschijnlijk kon de chauffeur het ook niet zien, het punt is: wat deed het meisje daar?", voegt hij toe. 

"Waardeloze straf"

De 14-jarige Tamar overleed onmiddellijk na de aanrijding, al roept die aanrijding nog steeds de nodige vragen op. Zo vraagt een inwoner zich af 'waarom hij is doorgereden'. "Je hebt toch wat gevoeld? "

Bovendien vindt de man de boete die de chauffeur heeft gekregen, niet proportioneel."Waardeloos, dit is geen straf, als je veel geld moet betalen. Dat moet je toch voelen, als je ergens overheen rijdt?", voegt hij toe. 

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.